Spektral Transferens


Spektral Transferens

Det engelske ord for Spektral Transferens er apparition som kommer af det latinske ord appareo der betyder Jeg bliver synlig.

Besværgelsen går i alt sin enkelthed ud på at man transporteres på magisk vis - det er en form for telepatien. Spektral Transferens er den letteste måde at komme rundt på, og er derfor også meget populær. Andre måder at komme rundt på er ved hjælp af Koste, Susepulver, transitNøgler eller flyvende væsener. Det kan være yderst ubehageligt at gøre brug af denne besværgelse, da det følelse som om at man bliver skubbet igennem et smalt gummirør, og de fleste kaster op efter deres første gang. For at besværgelsen virker skal kasteren være fokuseret på sit mål, sige besværgelsen og dreje rundt på stedet. Denne besværgelse bruges ofte non-verbal. Når en person bruger Spektral Transferens lyder det som et lille blob fra en flAske der åbnes.

For at måtte bruge denne besværgelse skal man være fyldt 17 år, og man skal tage et kursus. Dette kursus kan eleverne på Hogwarts tage. Instruktøren er Wilkie Twycross, som beskriver hvordan man skal huske på de tre d’er: Determination, Destination og Dimension. Man skal huske at gøre det kvikt men uden at haste. Konsekvenserne ved at gøre det når man er ukoncentreret kan man spalte, hvilket vil sige at man kan risikerer at man ikke kommer frem i et stykke.

Det er uvist om der er begrænsinger på hvor langt man kan rejse med denne besværgelse, dog er besværgelsen svære at udføre jo længere man ønsker at rejse. Det rådes at hvis man ønsker at bruge besværgelsen til at rejse fra et kontinent til et andet skal man være en meget dygtig troldmand eller heks. Der er flere steder hvor man ikke kan bruge besværgelsen. Et af disse steder er Hogwarts og Nurmengard.

Det er muligt me denne besværgelse at fragte flere personer på en gang. Måden dette gøres på er at vedkommende som ønsker at rejse med holder fast i armen på kasteren. Det er yderst vigtigt at gæsten ikke giver slip! Ministeriet råder familier til at bruge denne metode i en nødsistuation så forældre hurtigt kan få deres børn i sikkerhed. Gæsten behøver ikke at være fokuseret, og kan derfor “tvinges” til at rejse. Dette ses i Harry Potter og dødsregalierne da dødsgardisten Yaxley griber fat i Hermiones arm og dermed ser Grumsted plads nr. 12. Det ses igen senere i samme bog hvor Fenris Gråryg fanger Harry og transportere ham til Malfoy Manor ved brug af denne besværgelse.

Det er ikke kun troldmænd som kan spektral transferere. Husalfer kan også, og ligesom troldmænd kan de tage en ledsager med. Husalferne har dog ikke samme grænser som troldmænd da de sagtens kan spektral transferere ind på Hogwarts. Dog har de en anden grænse, da de skal spektral transferere når deres herre kalde på dem.

De fleste over 17 år kan spektral transferere.


I Harry Potter og Halvblodsprinsen fortæller Harrys Spektral Transferens instruktør at hvis man mangler målbevidsthed kan dele af den der spektral transfererers krop blive tilbage.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen fortæller Harrys Spektral Transferens instruktør at man skal huske de 3 D’er når man spektral transfererer: Determination, Destination og Dimension.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen får vi at vide at man skal være fyldt 17 år for at tage Spektral Transferens prøven.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen får vi at vide at det er lige så uhøfligt at spektral transferere ind i folks huse, som at sparke Døren ind.
Desuden er de fleste magikerers huse beskyttede mod Spektral Transferens.

Opdateret d. 07.09.14


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.