Furnunculus


Forunculus stammer fra det latinske og kan oversættes, som ’Gavtyv’.
Furnunculus også kendt under byldeforhekselsen resulterer i hurtigvoksende bylder overalt på den person, som bliver ramt, af denne skrækkelige forhekselse.
Den betegnes som en klassisk duelleringsbesværgelse, og er temmelig praktisk anlagt, da den frarøver modstanderen fokus. Dog skal man have i mente, at den afledes ved kontakt af en anden besværgelse.
Man udfører denne forhekselse ved at lade sin stave køre en lodret linje nedad med en halvbue på midten, mens man udtaler ”fur-NUN-kyoo-lus”. Hvis besværgelsen er benyttet korrekt, vil stavens spids lyse guld, og der vil straks skyde bumsende bylder ud på offerets hud.
Den eneste kendte modgift til denne besværgelse er Byldehelbredelses eliksiren.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, forsøger Harry at bruge denne besværgelse på Draco Malfoy. Dette går galt, da den kolliderer med Draco Malfoys besværgelse, og rammer Gregory Goyle i ansigtet, hvilket resulterer i at han ender fyldt med bylder.
Senere i samme bog bruger Harry den mod Vincent Crabbe, som i samme øjeblik bliver forhekset med Locomoter, som blev brugt som en benlås-forhekselse af George Weasley. Disse to forhekselsers kollision endte ud med at Vincents ansigt blev befængt med små fangearme der voksede ud.

Referencer:
Harry Potter og Flammernes Pokal.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.