Fidelius


Fidelius betyder, oversat fra latin, tillidsfuld. Dette navn passer også meget godt til den, da man er nødt til at have tillid til en person for at kunne bruge den.
Fidelius besværgelsen kastes over en person, denne person skal så bære på hemmeligheden over et sted hvor nogen holder sig skjult. Ingen andre end hemmelighedsforvalteren(personen) kan røbe hvor stedet er; selv ikke de personer der holder sig skjult vil kunne sige det, selv ikke under påvirkelse af Veritaserum (sandhedseliksir) da de praktisk talt ikke ’ved’ det.
Hvis hemmelighedsforvalteren dør, vil alle dem, der har set stedet eller fået fortalt hvor det er, blive de nye hemmelighedsforvaltere. Hvis hemmelighedsforvalteren aldrig har sagt/vist det til nogen, vil hemmeligheden forblive i hemmelighedsforvalterens grav.
Den eneste metode hemmeligheden kan videregives er ved at videregive det til den anden person direkte. Dvs. hvis man f.eks. ser stedet tilfældigt, vil man aldrig kunne være i stand til at se det som det det er: nemlig det man leder efter. Man vil bare gå videre som var det et tilfældigt sted.
De sekundære hemmelighedsforvaltere – dem den oprindelige hemmelighedsforvalter har valgt at videregive informationer til – vil aldrig nogensinde kunne videregive disse oplysninger, mens hemmelighedsforvalteren lever.
Man kan videregive informationerne ved at sige det, ved at vise det eller ved at skrive det ned.

Fidelius besværgelsen blev brugt til at holde Voldemort væk fra Lily, James og Harry Potter i deres hus i Godric-dalen. Alle troede Sirius Black var hemmelighedsforvalter, men det var i virkeligheden Ormehale, også kendt som Peter Pettigrew.
Fidelius besværgelsen blev brugt til at holde Fønixordenen hemmelig på Grumsted Plads nr. 12. Albus Dumbledore var hemmelighedsforvalter, men da han dør, er alle medlemmer af Fønixordenen hemmelighedsforvaltere. Trioen(Hermione, Harry og Ron) viser den ved et uheld til Yaxley, da Yaxley griber fat i Hermiones arm mens de er ved at teleportere sig tilbage til Grumsted Plads.
Arthur og Bill Weasley brugte denne besværgelse på deres husholdninger i 1997, da Voldemort og Dødsgardisterne var på jagt efter dem.


Opdateret d. 26. januar 2012

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.