Accelerando


Denne besværgelse kan forstørre Både levende planter og dyr for så samtidig også at kunne forstørre diverse ting. Vi ved dog ikke om der er en grænse for, hvad den kan forstørre, men det er meget muligt.

Der er kun én gang hvor vi kan være sikre på, at have hørt om denne besværgelse. Det er i Harry Potter ogFlammernes Pokal, da den falsker Professor Dunder brugte den i en Forsvar Mod Mørkets Kræfter-time. Dunder eller rettere Barty Ferm Jr. kastede besværgelsen på en edderkop, for at eleverne bedre kunne se hvad der sker, når han lidt efter kastede Doloroso-besværgelsen på en edderkop.

De andre gange kan vi på ingen måde være sikre, dog er det meget sandsynligt at det hele er én og samme besværgelse, selvom de bliver omtalt på forskellig vis.
Den første gang vi formoder at have hørt om besværgelsen er i Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Hermione Granger mistænkte Hagrid for at have brugt den til at hjælpe sine Græskarer lidt på vej, som han selv sagde. Dog omtalte hun besværgelsen som: ´Trivselsbesværgelsen`, så vi kan ikke være sikre.

Den anden gang vi formoder at have hørt om besværgelsen, er i Harry Potter og Flammernes Pokal, hvor den blev omtalt som: ´Grådighedsbesværgelsen` af Hr. Weasley. Hele familien Weasley var hos Dursley-familien for at hente Harry med hjem til dem, hvor han så kunne tilbringe resten af sin ferie. Da det blev Fred og George´s tur til at tage turen tilbage gennem pejsen via Susepulveret, ´tabte` Fred ´uheldigvis` en masse forheksede karameller. Efter at have samlet dem alle op og være taget af sted, havde han desværre ´glemt` en af karamellerne. Selvfølgelig kunne Dudley ikke dy sig, og måtte smage karamellen. Men da karamellen må formodes at være forhekset af Accelerando, svulmer hans tunge op. Dudley´s forheksede tunge blev beskrevet som: ”En lang, slimet pythonslange som hænger ud ad hans mund”.
Det er dog ikke helt sikkert at besværgelsen er blevet brugt her, men man må formode at Accelerando og Grådighedsbesværgelsen er den samme, da virkningen jo er det.

Den tredje gang vi formoder at have hørt om besværgelsen er i Harry Potter og Flammernes Pokal, hvori en lillebitte dreng på omkring 2 år, sad på hug foran et stort telt og prikker til en snegl, med sin fars tryllestav. Sneglen svulmede op, og dens størrelse blev beskrevet som: ´Salamistørrelse`. Igen kan vi ikke med sikkerhed sige at Accelerando blev brugt, men det er meget muligt. Drengen sagde nok ikke ordet, men har nok brugt besværgelsen (eller en lignende) alligevel på en eller anden måde. Han befandt sig – som sagt – foran et stort, pyramideformet telt.

Den fjerde gang vi hørte om denne besværgelse var i Harry Potter og Dødsregalierne, hvori Harry brugte denne besværgelse på en edderkop i Forest of Dean. Den virkede dog ikke så effektivt da han brugte en anden tryllestav.


Opdateret d. 10 august 2011

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.