De Utilgivelige Forbandelser


I starten af middelalderen, blev tre forbandelser skabt af mørke hekse og troldmænd. Disse besværgelser blev hver især brugt til at skabe skræk og rædsel. Blandt andet blev de i særdeleshed brugt på fanger og fjender. Disse forbandelser kendes som de værste af alle slags, samt den mørkeste form for magi.
De tre forbandelser er i særdeleshed kendt som utilgivelige, da de hver især bringer offeret i en umulig situation. I 1717 klassificerede Ministeriet for Magi disse tre forbandelser som utilgivelige. Dette betyder blandt andet at brugen af dem hver især vil få den der bruger dem på medmennesker dømt på livstid til Azkaban.
Disse tre forbandelser blev brugt af Lord Voldemort og hans tilhængere under hans hærgen i 1970’erne. På denne tid var det tilladt aurorer at bruge dem, som modstand. Dræberforbandelsen blev brugt af Voldemort på Harry, men den gav bagslag og Voldemort blev besejret. På grund af at Harrys mor ofrede sig for ham gav det ham en beskyttelse. Selvom at de utilgivelige forbandelser er stærk magi, så er der noget der tyder på at der findes andre former for magi der kan beskytte mod dem.

Forbandelserne er:
Dolorosoforbandelsen (Tortur forbandelsen).
Imperiusforbandelsen (Kontrolforbandelsen).
Avada Kedavra (Dræberforbandelsen).

Se forbandelserne hver i sær, for mere faktuel indsigt.


I Harry Potter og Flammernes Pokal fortæller den falske Dunder at alle elever kunne bruge Avada Kedavra mod Harry og han ville formegentlig ikke engang få næseblod. At udføre disse forbandelser kræver en god del koncentration at udføre, hvilket kan forklare, hvorfor dødsgardisterne ikke bruger den som deres foretrukne angrebsbesværgelser, ud over Bellatrix Lestrange.

I Harry Potter og Flammernes Pokal, ser man også Lord Voldemort gøre brug af alle disse utilgivelige forbandelser, under mødet og duellen mellem ham og Harry på Kirkegården.

I Harry Potter og Fønixordenen under kampen i Mysteriedepartementet forsøger Harry at bruge Dolorosoforbandelsen uden held. Bellatrix forklarer ham at man virkelig skal ønske at gøre andre ondt for at kunne bruge De Utilgivelige Forbandelser.

I løbet af bøgerne er det kun Avada Kedavra som Harry ikke bruger eller forsøger at bruge.


Referencer:
Harry Potter og De Vises Sten.
Harry Potter og Flammernes Pokal.
Harry Potter og Fønixordenen (kapitel 36).
Harry Potter og Halvblodsprinsen (kapitel 28).
Harry Potter og Dødsregalierne (kapitel 11, 26 og 30).
Barden Beedles Eventyr, forord.Opdateret d. 6. maj 2015


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.