Den Ubrydelige Ed


Den Ubrydelige Ed er en pagt mellem to magikyndige, forseglet af en tredjepart, kaldet Besegleren, med magi. Som navnet antyder, kan et løfte givet under Den Ubrydelig Ed ikke brydes, uden døden som straf, til den der forsøger sig.

Udførelse:
De to parter, hvorimellem aftalen finder sted, tager hinandens hånd, hvorefter en Besegler placere spidsen af sin tryllestav på de knyttede hænder.
Når eden bliver fremsagt, og den anden part acceptere betingelserne, skyder en tunge af ild ud, og binder sig om de sammenknyttede hænder.
En ny ildtunge vil binde hænderne sammen, for hver gang det bliver lavet en tilføjelse til eden.

Forekomster:
Konkrete eksempler på Den Ubrydelige Ed opstår i Harry Potter og Halvblodsprinsen, hvor der i kapitel 2 læses om Severus Snape, der sværger til Narcissa Malfoy, at han vil hjælpe hendes søn med at fuldføre den opgave Mørkets Herre har pålagt ham. Eden bliver beseglet af Belatrix Lestrange.
Senere i Harry Potter og Halvblodsprinsen, fortæller Ron Weasley, i kapitel 16, at hans ældre brødre, Fred og George, forsøgte at få ham til at sværge Den Ubrydelige Ed da han var fem, men deres far opdagede dem og fik dem stoppet.

Opdateret den 05-02-2012

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.