Deletrius


Navnet ”Deleterius” kommer af det latinske verbum ”delere”, som betyder ”at ødelægge”. Dette er afledt af det engelske ord ”delete”, som betyder ”slet” eller i dette tilfælde ”fjerne”.
Deraf kan man konkludere at besværgelsens navn, har en betydning i forhold til dens effekt, som er at udviske besværgelsers virkning. Dette fungerer dog ikke på objekter hvorpå besværgelser bliver kastet, men udelukkende besværgelser som manifestere sig i form af skygger, billeder, eller lignende. Denne besværgelse kan desuden bruges til at udviske besværgelser afsløret af Priori Incantatem.
Besværgelsen udtales ”de-LEE-tre-us” og er farveløs. Der er ikke tilkendegivet nogen bestemt håndbevægelse ved brugen af denne besværgelse, hvilket man kan konkludere at der ikke benyttes til denne.

Vi hører om denne besværgelse i Harry Potter og Flammernes Pokal, hvor Amos Diggory, efter dødsgardist angrebet, efter Quidditch verdensmesterskabet bruger denne besværgelse til at udviske genspejlingen af Morsmodre, som også kaldes Mørkets Tegn, tegnede af en dødsgardist. Dog blev Harry beskyldt for at udføre denne besværgelse af blandt andet Amos. Dette finder sted d. 25 august, 1994.

Reference:
Harry Potter og Flammernes Pokal kap. 9.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.