Wingardium Leviosa


‘Wing’ = fra ordet ‘wing’ på engelsk, altså at flyve.
‘Arduus’ = høj
Og det latinske ord ‘Levo’ = løfte op

Så altså ordet betyder kort og godt: At flyve højt / løfte højt

Denne besværgelse får objekter til at flyve. Den bliver lært til 1. årseleverne på Hogwarts.

Besværgelsen er en af mange andre besværgelser, der kan få ting til at svæve. Den er dog den mest kraftfulde. Fordi udover at den kan få ting til at svæve, så kan den også få objektet til at bevæge sig i luften.
Besværgelsen gør også, at man kan få ting til at svæve, der er meget tungere, end det man egentlig kan bære. Foreksempel da Ron Weasley løftede en troldekølle - en bedrift en 1. årselev aldrig havde kunne have båret, af egen kraft.

Selvom denne besværgelse, har så mange styrker, så har den én stor mangel. Den virker ikke på nogen mennesker. Selvom folk rent faktisk, godt kan blive løftet få meter over jorden, af denne besværgelse, så er det faktisk deres tøj, der svæver.
Besværgelsen er simpelthen ikke stærk nok, til at tillade et menneske blive båret længere.

Udover mennesker, så kan næsten alle objekter svæve, ved hjælp af denne besværgelse. Det afhænger af hvor god kasteren af besværgelsen er og vægten af genstanden.

Den blev opfundet i 1544 af Jarleth Hobart, der fejlagtigt troede, at han havde gjort det umulige: opfundet en besværgelse, der kan få mennesker til at flyve. Det han havde opfundet, var i stedet en besværgelse, der kan på objekter til at flyve.

Opdateret d. 30. marts 2014

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.