Doloroso forbandelsen


Doloroso kommer af det engelske Crucio, som oversat fra latin, betyder ”at pine”.
Denne forbandelse, er en af de 3 utilgivelige forbandelser, også kendt som tortur forbandelsen. Denne forbandelse piner offeret med ulidelig smerte. Det skal desuden siges, at denne forbandelse under langvarig brug, kan drive et offer til vanvid. På grund af effekterne af denne forbandelse, er den yderst populær blandt Dødsgardisterne, som nyder at yde denne mod Både magikyndige og mugglere. Denne forbandelse skulle eftersigende også være dødsgardisten Bellatrix Lestrange favorit forbandelse, samt en af de magiker der har brugt den allerflest gange. Doloroso forbandelsen giver desuden ikke fysiske skader, men derimod stimulere smerte receptorer hos offeret.
De mest kendte ofre for denne forbandelse, er Neville Longbottoms forældre, Alice og Frank Longbottom, som efter langtidspåvirkning af denne forbandelse, blev indlagt på Skt. Mungos Hospital for Magiske Kvæstelser, på fjerde sal Tryllestavsskader, med vanvid. De blev udsat for denne forbandelse af Bellatrix og Rodolphus Lestrange og Barty Ferm Jr.
Man udfører Doloroso forbandelsen, ved at rette sin stav direkte mod offeret, hvorefter man udtaler ”Dolor”. Dertil vil tryllestaven enten være farveløs eller lyse rød. Det vides ikke hvorfor at forbandelsens farve kan skifte mellem disse to. For at opnå det bedst mulige resultat med denne forbandelse, skal man ønske at gøre skade på offeret, man kaster forbandelsen på. Forbandelsen er tiltænkt mennesker udelukkende, men hvis man rammer et ikke levende objekt, vil forbandelsen få objektet til at splintre.
Der er flere måder hvorpå man kan modstå denne forbandelse. Man kan ikke stoppe forbandelsen, hvis den først er kastet, men man kan ved hjælp af stor viljestyrke modstå denne. Derudover kan man ved at gemme sig bag objekter undgå forbandelsen, samt ved at stoppe personen der er ved at kaste forbandelsen, inden denne får udtalt ”Dolor”.
Doloroso forbandelsen blev skabt i den tidlige middelalder, sammen med de to andre Utilgivelige Forbandelser, af mørke hekse og troldmænd. Den var yderst populær i denne tid, især til torturere fanger og i duel. Ministeriet for Magi forbød dog disse forbandelser i 1717. Den eneste ’undskyldning’ for at benytte denne forbandelse på andre mennesker, var hvis man var under kontrol af Imperius forbandelsen. Hvis man benytter sig af denne forbandelse uden en reel grund, vil det medføre livstid i Azkaban.

Vi hører om Doloroso forbandelsen i:
Harry Potter og Flammernes Pokal
Første gang vi stifter bekendtskab med denne forbandelse er i en lektion af den falske Dunder i Forsvar mod Mørkets Kræfter, hvor han demonstrere denne forbandelse på en edderkop. Neville blev kraftigt påvirket ved synet af denne forbandelse, grundet hans forældre selv blev udsat for denne over længere tid, hvilket også er grunden til at han bor hos sin bedstemor.
Senere bliver Viktor Krum tvunget til at benytte denne forbandelse mod Cedric Diggory, under tredje udfordring i labyrinten, da han var underlagt Imperius forbandelsen, kastet af den falske Dunder.
Lord Voldemort benytter Doloroso forbandelsen to gange under duellen mellem ham og Harry på Kirkegården.
Harry Potter og Fønixordenen
Her støder vi på denne forbandelse i Mysterie Departementet, hvor Bellatrix Lestrange kaster den på Neville Longbottom.
Samme sted forsøger Harry Potter at kaste denne på Bellatrix Lestrange, dog uden held. Her finder Harry også ud af at man virkelig skal mene, at man vil påføre offeret smerte, før forbandelsen kan benyttes.
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter forsøger at bruge denne forbandelse mod Severus Snape, dog uden videre succes.

Harry Potter og Dødsregalierne
En ukendt dødsgardist benytter også Doloroso forbandelsen på Ted og Andromeda Tonks, fordi de forsøgte at videreleverer oplysninger til Harry Potter.
Draco Malfoy bliver beordret af Lord Voldemort til at bruge denne forbandelse mod Thorfinn Rowle og Antonin Dolohov, som straf for at lade Harry Potter flygte.
Vi får at vide af Aberforth Dumbledore at han selv havde været offer for denne besværgelse, efter at have kritiseret Albus Dumbledore og Gellert Grindelward planer om at rejse, selvom deres søster Ariana lige havde dræbt deres mor ved et uheld. Dette udløser så at Gellert benytter denne forbandelse på Aberforth, inden de ved et uheld, slår Ariana ihjel.

Kendte brugere af Doloroso forbandelsen:
Alecto Carrow.
Amycus Carrow.
Bellatrix Lestrange.
Barty Ferm Jr.
Draco Malfoy.
Gregory Goyle.
Gellert Grindelwald.
Harry Potter.
Lord Voldemort.
Rodolphus Lestrange.
Viktor Krum.
Vincent Grabbe.
Utallige dødsgardister.


Kendte ofre af Doloroso forbandelsen:
Aberforth Dumbledore.
Andoromda Tonks.
Alice Longbottom.
Amycus Carrow.
Antonin Dolohov.
Avery.
Bertha Jorkins.
Cedric Diggory.
Frank Longbottom.
Garrick Ollivander.
Harry Potter.
Hermione Granger.
Michael Corner.
Neville Longbottom.
Peter Pettigrew.
Seamus Finnigan.
Ted Tonks.
Thorfinn Rowle.
D.A medlemmer.
En edderkop.Opdateret d. 06. maj 2015


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.