Confundus


Confundus er afledt af det latinske ’confundo’ som betyder, ’at forvirre’.
Denne besværgelse forårsager forvirring hos den der rammes. Der findes forskellige grader af denne besværgelse. Effekten spænder fra at få en person til at tro på en påstand til at få dem til at miste enhver fornuft. Den kan desuden også kastes på fortryllede objekter.
Besværgelsen er meget kraftfuld og derfor også ret svær at mestre til fulde og den kræver meget koncentration, at udføre.
Man udfører denne besværgelse ved at lade sin stav pege direkte over mod det ønskede mål, hvorefter man udtaler ”con-FUN-dus”. Dette er dog ikke nok, da man skal være i fuld koncentration, mens man kaster denne. Når denne besværgelse rammer et levende mål, vil man kunne se at individet bliver konfust og forvirret.
Der findes desuden også Confundus Duo, som kan ramme to mål, frem for et. Denne bruges på samme måde, dog er den i langt højere grad, svær at mestre til fulde.

I Harry Potter og Fangen Fra Azkaban foreslog Snape at Harry, Hermione og Ronald var ofre for denne besværgelse, fordi de tror på Sirius Black.
I Harry Potter og Flammernes Pokal brugte Barty Ferm Jr., som havde taget skikkelse som Alastor Dunder, ved hjælp af Polyjuice eliksir denne besværgelse til at narre Flammernes Pokal, så han kan kaste Harrys navn i (FP 35).
I Harry Potter og Fønixordenen brugte Severus Snape denne besværgelse på Mundungus Fletcher, forslået af Albus Dumbledore (FO 35)
I Harry Potter og Halvblodsprinsen brugte Hermione denne besværgelse på McLaggen under udtagelsen til Quidditch holdet, så Ronald kunne få målvogter posten, på trods af at McLaggen var langt bedre (HP 11).
I Harry Potter og Dødsregalierne brugte Harry duo versionen af denne besværgelse for at komme ind i Gringotts, ved at kaste den på de to troldmænd der stod vagt uden foran (D 26).
I Harry Potter og Dødsregalierne, blev auroren John Dawlish, sandsynligvis offer for denne besværgelse (D 33).

Referencer:
Harry Potter og Flammernes Pokal (kapitel 11, 17, 35).
Harry Potter og Fønixordenen (kapitel 35).
Harry Potter og Dødsregalierne (kapitel 26, 33 og Epilogen).

Opdateret d. 13. juni 2015


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.