Farveforvandlinger


Denne besværgelse bruges til at forvandle en farve til en anden farve. Det kan enten være et inventar, et dyr eller en person man kan bruge besværgelsen på. En heks eller troldmand kan fx bruge besværgelsen til at få en anden hårfarve eller øjenfarve.

Besværgelsen bliver brugt tre gange i den først bog, Harry Potter og De Vises Sten.
Den første gang den bliver brugt er da Harry kommer til at lave en af hans lærer, i muggler skolens, hår blåt.
Ron bruger den også i Hogwarts Expressen, på vej til Hogwarts. Da han vil trylle Scabbers (hans rotte) gul, men det lykkes ikke. Han bruger dog ikke besværgelsen rigtig, da han ikke fået den rigtig besværgelse af Fred, men bare en eller anden åndsvag remse.
"Solskin, smørblomst, ostehjul,
Gør denne fede, dumme rotte gul.”
Den sidste gang den bliver brugt i den første bog er af professor Dumbledore, da han skifter Slytherin farver til Gryffindor farver. Fordi de vinder kollegie turneringen.

Den bliver også brugt i den sjette bog, Harry Potter og halvblodsprinsen. Der bliver den brugt en gang. Nemlig da Harry forveksler den med Svulmebesværgelsen, og kommer til at forstørre en rotte i stedet for at forvandle dens grå farve til orange, under deres eksame.

Den sidste gang man hører om den er i den syvende bog, Harry Potter og Dødsregalierne. Da Harry forvandler alle Rons Chudly Cannons plakater blå i stedet for orange.

Opdateret d. 29. oktober 2013

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.