Colloportus


Colloportus er et sammensat ord fra det latinske ’colligo’ som betyder, at binde sammen og det latinske ’portus’, som betyder dør.
Denne besværgelse kan låse og/eller forsegle Døre med en magisk lås, som sandsynligvis ikke kan åbnes ved hjælp af en normal nøgle. Modbesværgelsen til denne er Alohomora. Denne besværgelse kan findes i
Man benytter denne besværgelse ved at lade staven glide en vandret bevægelse, hvorefter en lodret, kort bevægelse nedad bliver gjort. Derefter køre man igen staven vandret, i modsatte retning, som den forrige vandrette, nu med en lidt mere buede bevægelse og til sidst, en lodret kort linje nedad. Alt dette mens stavens spids peges mod Døren eller objektet man ønsker at forsegle, og udtaler ”cull-low-PORE-tus”. Hvis besværgelsen fungerede korrekt, vil Døren eller det forseglede objekt, lave en skvulpende lyd. Ved brugen af denne besværgelse, vil stavens spids ikke lyse nogen farve.
I Harry Potter og Fønixordenen, benyttes denne besværgelse af D.A (Dumbledores armé) medlemmer, i Mysteriedepartementet, for at holde dødsgardisterne ude. Dette virker dog ikke til at have den største effekt, da Døren sandsynligvis blev sprunget op med Bombardio eller låst op med Alohomora.
Det er sandsynligvis selvsamme besværgelse Albus Dumbledore bruger til at aflåse Hospitalsfløjen i Harry Potter og Fangen fra Azkaban, da Hermione og Harry forsøger at redde Stormvind og Sirius Black, med Hermiones Tidsvender.

Referencer:
Harry Potter og Fangen fra Azkaban, kapitel 22.
Harry Potter og Fønixordenen.

Opdateret d. 12. juni 2015


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.