Vulnera Sanetur


Vulnera er afledt af det latinske ’vulnus’, som kan oversættes til ’sår’, mens Sanetur er afledt af det latinske ’sanare’ som kan oversættes til ’at helbrede’. Dette kan oversættes til ’kan sårene blive helbredt’.
Vulnera Sanetur er en sanglignende healingbesværgelse, som blandt andet kan bruges som modbesværgelse til Sectumsempra. Den har til egenskab at stoppe den pågældende blødning, rengøre og starte sårdannelse, for til sidst at lukke disse helt. Dog kan denne healingbesværgelse ikke benyttes på afskårne lemmer forårsaget af Sectumsempra. Det er vigtigt når man skal kaste selve besværgelsen, at man synger denne, tre gange.
1. For at stoppe blødningen.
2. Rengøre og starte sårdannelse.
3. slutte sårdannelse.
Dog skal der stadigvæk benyttes planten Dittany, for at undgå ar dannelse, da denne besværgelse ikke kan benyttes mod dette.
Skaberen af denne besværgelse er Severus Snape, og kan findes i hans eksemplar af Avanceret eliksirer, hvor han bedre er kendt som halvblodsprinsen.
Man kaster denne healingbesværgelse ved at synge ”Vulnera Sanetur” tre gange, mens man lader staven køre over sårene. Dette vil resultere i at sårene vil stoppe med at forbløde, hvorefter disse og området rundt om vil blive rengjort og sårdannelse vil påbegynde. Derefter skal man lade sin stav berøre såret, hvorefter sår-, samt ar dannelse vil forekomme.
Vi støder første gang på denne besværgelse i Harry Potter og Flammernes Pokal, efter første udfordring hvor Madam Pomfrey healere et grimt ar på Harrys skulder, efter angrebet af den Ungarske Takhale (FP 20)
Næste gang vi støder på denne besværgelse er i Harry Potter og Halvblodsprinsen, hvor Severus Snape benytter denne på Draco Malfoy, efter at Harry kastede Sectumsempra besværgelsen på ham (HPH 24)
Vi støder endnu engang på besværgelsen i selvsamme bog. Her benytter Albus Dumbledore denne besværgelse, efter angrebet i grotten, hvor de fandt Salazar Slytherins medaljon.

Referencer:
Harry Potter og Flammernes Pokal (kapitel 20).
Harry Potter og Halvblodsprinsen (kapitel 24)
Harry Potter og Dødsregalierne (kapitel 5).

Opdateret d. 18. juni 2015


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.