Descendo


Descendo er latinsk og kan direkte oversættes til ’ned’.
Denne besværgelse bruges til at få objekter til at sænke sig eller ’gå ned af’. Den kan benyttes mod alt lige fra faste og solide mure, til svævende objekter i luften.
Man benytter denne besværgelse ved at lave en piske-lignende bevægelse med sin stav, i retningen mod objektet man ønsker at sænke, mens man udtaler ”DEH-SEHN-doh”. Hvis besværgelen lykkes, vil stavens spids lyse blåt og objektet stavens spids er rettet mod, vil begynde at dykke ned, eller sænke sig.
Første gang vi møder denne besværgelse, er i Harry Potter og Dødsregalierne del 1., hvor Ronald Weasley, sænker en stige op til loftet, i Vindelhuset, for at vise Harry Potter det fortryllede Gespenst, der skulle udgive sig for at være Ronald, mens han var ude og jagte Horcruxer med Harry og Hermione.
Anden og sidste gang vi hører om denne besværgelse er i Harry Potter og Dødsregalierne del 2., hvor Vincent Crabbe, benytter denne besværgelse på en bunke skrammel i Fornødenhedsrummet, som Ronald gemte sig bag, i et forsøg på at myrte ham.

Referencer:
Harry Potter og Dødsregalierne del 1. og 2.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.