Confringo


Confringo er en besværgelse der forsager noget der kommer i kontakt med besværgelsen at eksplodere. Det er en populær besværgelse når det kommer til at duellere, fordi den kan forsage maksimal skade, afhængigt af magien bag den. Denne besværgelse kan være meget farlig og endda dødbringende, hvis den ikke anvendes ansvarligt.
Besværgelsen udtales [con-FREEN-go]. Det er en forbandelsesbesværgelse. Den udføres ved at pege sin stav mod målet og ud skyder et orange ild-lignende lys.
Confringo er latin for det engelske ’I break’, hvilket oversætter til ’Jeg går i stykker’.
Det er uvist hvem der opfandt denne besværgelse og hvornår, men hvis man tager i betragtning at den er blevet brugt mindst siden år 1430, er den blevet opfundet før det. Besværgelsen blev brugt gentagende gange under den første magiske krig og derefter flere gange under den anden magiske krig. Besværgelsen er meget muligt årsagen til mange mord under den første magiske krig, og et par under den anden magiske krig. Det er måske også denne besværgelse der forsager eksplosionen der dræbte Fred Weasley.
Alberta Toothill brugte denne besværgelse i 1430 til at overvinde Samson Wiblin i the All-England Wizarding Duelling Competition.
Den første november 1981 brugte Peter Pettigrew muligvis en meget kraftfuld udgave af denne besværgelse til at ødelægge en gade og dræbe 12 mugglere på en og samme tid, mens han undgik Sirius Black, der så fik skylden for forbrydelserne og Peter Pettigrews påstående død. Eksplosionen var så voldsom at den efterlod et massivt krater midt på gaden.
Harry Potter brugte besværgelsen den 27 juli 1997, hvor han ødelagde sidevognen på Sirius Blacks Flyvende motorcykel.
Hermione Granger brugte denne besværgelse den 24 december 1997 i et forsøg på at dræbe Nagini så hun og Harry Potter kunne flygte fra Bathilda Bagshots hus, men kom til at ødelægge Harrys stav i processen.
Andre kendte udøvere:
Minerva McGonagall (muligvis)
Lord Voldemort


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.