Cave Inimicum


Denne besværgelse har sit navn fra det latinske ’Caveo’, som betyder ’at passe på’ og ’Inimicitia’ som kan oversættes som ’fjendskab’.

Cave Inimicum defineres som en beskyttelsesbesværgelse, dog med ukendt virkning, men efter navnet at dømme, kan man tolke at dette er en besværgelse der beskytter eller 'passer på en' mod fjender eller andre trusler.
Besværgelsen fungerer godt til brug på huse eller andre steder, man opholder sig, som eventuelt i et telt eller et mindre areal, hvor man så sandsynligvis vil være beskyttet for de fare der muligvis kan være i nærheden.
Besværgelsen er sandsynligvis også en del af de besværgelser der er brugt på Hogwarts, som bliver defineret til det sikreste sted i hele verdenen. Den er desuden højst sandsynlig også en del af de beskyttelsesbesværgelser der er kastet over familien Dursleys hus ved Ligustervænget og familien Weasleys hus, Vindelhuset.
Man benytter denne besværgelse ved at hæve sin stav op i luften og sige ”CAH-vay uh-NIM-i-kuhm”, hvorefter en lettere dis, skyder ud af staven, dog uden nogen form for farve. Besværgelsen tager sandsynligvis tid at kaste, da man sandsynligvis skal bevæge sig rundt i det område man ønsker at beskytte.

I Harry Potter og Dødsregalierne ser vi denne besværgelse i brug, sammen med en masse andre beskyttende besværgelser. Så ud fra dette kan vi også dømme at denne besværgelse var en besværgelse som også beskyttede dem, mens de var på jagt efter Horcruxerne.
Denne besværgelse bliver brugt 2 gange i denne bog, da de flyttede rundt ofte.
Begge gange er denne besværgelse udført af Hermione, på det telt de opholdte sig i, mens de ledte efter Voldemort’s Horcruxer, dog ved Harrys hjælp den sidste af gangene.

Referencer:
Harry Potter og Dødsregalierne (kapitel 14 og 27).Opdateret d. 7. maj 2015


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.