Fera Verto


Fera Verto betyder, oversat fra latin, Vildt dyr transformer. Fera betyder ’vildt dyr’ og Verto betyder ’transformer’.
Besværgelsen bliver brugt til at forvandle et dyr til et krystalglas eller en krystalpokal, alt efter dyrets størrelse, stolthed, udseende og ære. For eksempel kan en stor, smuk og stolt kat blive forvandlet til en stor og smukt udsmykket krystalpokal, med indgraveringer osv., mens en lille rotte eller mus ikke bliver til mere end et lille snapseglas, med nogle enkelte detaljer, eller slet ingen.
Besværgelsen bliver udført ved, at man prikker tre gange med sin tryllestav og derefter siger ”vair-uh VAIR-toh”. Man skal huske, at ens udtale skal være meget tydelig. Hvis besværgelsen bliver udført rigtig vil en krystalklar lysstråle skyde ud af stavens spids, og dyret vil, med en susende lyd blive forvandlet med det samme.
Det er i starten en svær besværgelse at få til at virke, eftersom det er en forvandlingsbesværgelse, og der vil typisk gå et par forsøg inden forvandlingen er optimal. Hvis besværgelsen slår fejl, vil der i stedet for den krystalklare stråle, skydes en grønlig stråle ud af stavens spids og så vil dyret kan det dyret, i stedet for at blive forvandlet til et krystalglas eller –pokal, bliver forvandlet til et glas med enten pels, øre eller hale.
Der findes en modbesværgelse, der vil forvandle krystalglasset tilbage til dyret igen.
I Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Harry går på hans 2. år, underviser Professor McGonagall i Fera Verto i deres syvende lektion i forvandling. Ron skal forvandle Scabbers til et krystalglas, men besværgelsen slår fejl, og i stedet ender Ron op med et glas med hår samt hale.
Dette kunne dog godt skyldes hans knækkede stav.Referencer:
Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer.

Opdateret d. 29. januar 2016


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.