Tarantellegra


Besværgelsen får offeret til at danse; dog er det endnu ikke dokumenteret helt præcis hvilken dans det er, der bliver brugt, men man formoder at det er forbundet med tarantella, en italiensk dans. Resten af navnet, ’legra’, kommer fra ordet ’allegro’, hvilket er noget, der foregår i et hurtigt tempo, oftest brugt i forbindelse med et musikstykke.
Besværgelsen udføres ved at man svinger staven i et kroget, omvendt ud, mens man udtaler besværgelsen således ”ta-RON-ta-LEG-gra”. Hvis besværgelsen er udført korrekt, staves spids lyse grønt og offeret vil begynde at danse ukontrollerbart. Det kræver dog et frit udsyn til målet, for at kunne benytte besværgelsen. Besværgelsen er desuden også yderst effektiv ved brug i dueller.
Tarantellegra besværgelsen har oprindelse i Italien, men er bedst husket for dens forkerte brug af Zaccaria Innocenti, en romersk troldmand. Han skulle eftersigende have fået bjerget Vesvuv bjerget til at udbryde i dans, hvilket også betyder at det ikke nødvendigvis kræver ben, for at kunne få målet af besværgelsen til at danse.
Vi støder sandsynligvis første gang på denne besværgelse i Harry Potter og De Vises Sten, under besværgelseseksamen for første årgang, hvor vi ser en ananas danse på tværs af klasselokalet. Det er dog ikke sikkert at det er denne besværgelse der er blevet benyttet.
Vi støder dog på denne besværgelse, under dens navn i Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Draco Malfoy benytter sig af denne besværgelse på Harry i Duelklubben, d. 17. december 1992.
Sidste gang vi støder på besværgelsen er i Harry Potter og Fønixordenen, hvor Dolohov bruger denne besværgelse på Neville Longbottom, under kampen i Mysteriedepartementet, d. 18. juni 1996.
Referencer:
Sandsynligvis Harry Potter og De Vises Sten.
Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (kapitel 11).
Harry Potter og Fønixordenen.
Standardlektioner i besværgelser, niveau 2 af Miranda Goshawk.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.