Lammer


Lammer er en besværgelse der bliver brugt til at lamme modstanderen, hvilket betyder at vedkommende vil være ude af stand til at bevæge sig. Af denne grund bliver den også ofte benyttet under dueller. For at udføre denne besværgelse, skal man blot rette staven, direkte mod sit mål, hvorefter man siger ”lammer”. Derefter vil et rødt lys skyde direkte ud af staven, som et lyn, mod målet.

På engelsk kaldes besværgelsen Stupefy, som kommer fra det latinske verbum Stupere, som betyder "at blive lammet".

Hvis besværgelsen bruges af flere mod det samme offer kan det have alvorlige følger, såsom bevidstløshed og endda døden i voldsomme tilfælde.
Det er også med denne metode, at det er muligt at holde drager under kontrol.

Væsner som drager, kæmper, trolde og halvkæmper er immune over for besværgelsen hvis denne ikke bruges af flere på en gang for at bringe væsnet under kontrol.

Modbesværgelsen til lammer hedder Mobile og kan ophæve besværgelsen, eller man kan afbøje besværgelsen ved hjælp af en skjoldbesværgelse som fx. Protego.I Harry Potter og Flammernes Pokal blev besværgelsen brugt af ministeriets troldmænd da de prøvede at stoppe den person, som fremkaldte mørkets tegn.

I Harry Potter og Flammernes Pokal blev besværgelsen brugt af dragepasserne for at holde styr på dragerne.

I Harry Potter og Flammernes Pokal lærer Harry denne besværgelse, under sin forberedelse til den tredje udfordring i den magiske trekamp. Han øvede den på Ronald Weasley.

I Harry Potter og Fønixordenen træner Harry medlemmerne af D.A. (Dumbledores Armé), i denne besværgelse.

I Harry Potter og Fønixordenen blev det opdaget at besværgelsen ikke virker på Rubeus Hagrid da han er halvkæmpe.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen forsøgte Harry at bruge denne besværgelse på Snape, da han forlader Hogwarts.

I Harry Potter og Dødsregalierne blev besværgelsen brugt af Harry mod Fenris Gråryg, hvor Harry bruger tre tryllestave på en gang.

I Harry Potter og Dødsregalierne blev besværgelsen brugt flere gang under slaget ved Hogwarts, samt slaget ved Astronomitårnet.Opdateret d. 02 maj 2015


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.