Tilskæringsbesværgelse


Dette er en besværgelse der bruges til præcist og nøjagtigt at skære noget med.
Der bliver undervist i denne besværgelse på 2. årgang og hvis den anvendes forkert kan den forsage tilskadekomst eller død.

Besværgelsen blev opfundet i det femte århundrede af hekse-syersken Delfina Crimp. Hun opfandt besværgelsen, da normale opskæringsbesværgelser var tilbøjelige til brænde eller trævle stoffet. Hun blev opdaget af en med-syerske der næsten fik slået hende ihjel. Hun meldte hende som heks og holdt hende bundet op. Hun slap dog væk, da hun blev løsladt for at kunne klø sig på hagen.

Ordet til denne besværgelse er latin for ”at opdele, spalte eller åbne.”

I Harry Potter og Flammernes Pokal bruger Harry denne besværgelse på Cedric Diggorys tAske for at forsinke ham, sådan at han kan advare ham mod den første opgave. Senere på året bruger Ron Weasley den til at skære blonderne af sine klæder før Juleballet.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen bruger Harry denne besværgelse til at forsvare Ron mod nogle hjerner, der angreb ham. Senere samme år brugte han denne besværgelse til at frigøre forsiden af hans ny-købte eliksir-bog, for at erstatte den med en vandaliseret udgave.

I Harry Potter og Dødsregalierne bruger Hermione Granger denne besværgelse til at fjerne Ron Weasleys forbindinger og hun ryster så meget at hun kommer til at skære i ham. Hun bruger besværgelsen igen for at fjerne en medaljon fra Harrys bryst efter de var blevet angrebet af Mørkets Herre. Mellem Hermiones to anvendelser forsøger Harry at bryde Mary Cattermole fri fra den stol hun er lænket til, men uden held. Harry forsøger igen at bruge den, denne gang i et forsøg på at ødelægge medaljonen ude i skoven, men uden held. Han bruger den en fjerde gang til at ødelægge isen på den sø, hvor et sværd var gemt.

Opdateret d. 21. februar 2014

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.