Sectumsempra


Dette er en besværgelse der skærer i offeret.
Denne besværgelse blev opfundet af Halvblodsprinsen Severus Snape i løbet af hans barndom. Besværgelsen er opfundet med hensigten at blive brugt mod sine fjender. Det er en temmelig farlig besværgelse. Virkningen svarer til et usynligt sværd der skærer offeret på afstand og forsager forholdsvis dybe sår. Sværdet snitter som man bevæger tryllestaven.

På grund af snittenes dybde risikere ofrene at dø af blodmangel hvis ikke behandlet øjeblikkeligt, hvis snittene ikke i forvejen er dybe nok til at være dødelige. Kropsdele der bliver afskåret med denne besværgelse kan ikke gros på igen, på grund af den sorte magi. Dette sker for George Weasley der mister sit øre til besværgelsen.

Navnet stammer fra det latinske Sectum, ’skær’, og Semper, ’altid’. Det kan oversættes som ’afskære for evigt’, der indikerer af afhuggede kropsdele ikke kan sættes på igen.

Denne besværgelse ses udført af Harry Potter og Severus Snape.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen bruger Harry denne besværgelse mod Malfoy på Hulkende Huldas toilet.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen siges det at Severus Snape brugte denne besværgede nok til at få Remus Lupin til at genkendte den som en af hans signatur besværgelser.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen bruger Harry denne besværgelse på Inferi under deres Horcrux-jagt i hulen, men uden held.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen efter at Severus Snape dræber Dumbledore forsøger Harry at bruge Sectumsempra mod Severus, men uden held.

I Harry Potter og Dødsregalierne rammes George Weasley af et fejlskud sendt af Severus Snape, resulterende i af George mister sit ene øre.

Opdateret d. 16. februar 2014

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.