Riddikulus


Ordet kommer Både fra det engelske “ridiculous” som betyder grinagtigt, og fra det latinske ord “ridiculum” som betyder joke. Man mener også at Riddukulus ligeledes stammer fra det latinske ord “ridere” som betyder At le.

Riddukulus er en forsvarsbesværgelse mod en Boggart. Besværgelsen tvinger boggarten til at påtage en skikkelse som er sjov. Derved brydes boggartens magt over en, da en boggart besejres med latter. En boggart dræbes ikke med denne besværgelse, man får den blot til at flygte.
Besværgelsen virker ved at kasteren skal se sin frygt i øjnene og derefter forestille sig denne frygt på en komisk måde, så kasteren vil begynde at grine lige så snart han har kastet besværgelsen.

Første gang man møder denne besværgelse er i Harry Potter og fangen fra Azkaban hvor Lupus kaster den i Hogwarts ekspressen da en dementor kommer ind i den kupee som han deler med Harry, Hermione og Ron. Senere samme år underviser han 3. års eleverne i denne besværgelse, hvor man bl.a. ser Neville give det et forsøg. Nevilles boggart tog form som Snape, men efter Neville har kastet besværgelsen mejes Snape ud i Nevilles bedstemors tøj, til stor uderholdning for klasse.
Da 3. årseleverne skulle til deres praktiske eksamen i forsvar mod mørkets kræfter er der en boggart. Hermione gennemskuer ikke at det er en boggart da den tager form som Minerva McGonagall som fortæller hende at hun er dumpet i alle fag.

I Harry Potter og Flammernes Pokal bruger Harry denne besværgelse mod en Boggart inde i labyrinten

I Harry Potter og Fønixordenen forsøger Fru Molly Weasley forgæves at bruge denne besværgelse på en Boggart. Dentager skikkelse af hendes børns og venners lig. Molly er for knust til at kunne få den væk selv. Lupus kommer og hjælper hende.

I Harry Potter og Fønixordenen udfører Harry denne besværgelse til perfektion under sin forsvar mod mørkets kræfter F.U.T. eksamen.

Opdateret d. 07.09.14

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.