Reparo


Besværgelsen reparo bruges når man ønsker at reparere et objekt, som er gået i stykker.
Bemærk dog at man kun kan reparere en tryllestavs fysiske udseende med denne besværgelse. Tryllestaven magiske egenskaber vil ikke blive repareret, og tryllestaven vil knække næste gang man forsøger at udøve magi med den.
Den eneste undtagelse i dette tilfælde, er hvis reperationen foretages af oldstaven.

Når man ønsker at kaste besværgelsen, skal man slå let på objektet med spidsen af tryllestaven, hvorefter man udtaler besværgelsen.

Besværgelsen udtales reh-PAH-roh

Når besværgelsen kastes er den usynlig, altså den har ingen farve, hvor avada kadevra for eksempel er grøn. Reparo er usynlig.

Reparo stammer fra latin, og betyder "reparere" eller "at fornye"

I Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer er det højst sandsynligt denne besværgelse McGonagall brugte til at reparere Nevilles bordben, som han ved et uheld havde tryllet væk.

I Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer er det højst sandsynligt denne besværgelse Hr. Weasley brugte til at reparere Harrys briller.

I Harry Potter og Flammernes Pokal blev besværgelsen brugt af Bill Weasley til at reparere et stoleben.

I Harry Potter og Flammernes Pokal blev besværgelsen brugt af Percy til reparere sine briller, da han har bukket lidt for dybt.

I Harry Potter og Flammernes Pokal blev besværgelsen brugt af Hermione til at reparere det knuste glas i deres togkupé.

I Harry Potter og Fønixordenen blev besværgelsen brugt af Harry til at reparere den knuste porcelænssKål der havde indeholdt Mørtlapudtræk.

I Harry Potter og Fønixordenen blev besværgelsen brugt af Snape til at reparere en knust krukke på sit kontor under Okklumensiundervisningen.

I Harry Potter og Fønixordenen blev besværgelsen brugt af Hermione til at reparere en kop Ron har ødelagt i Forvandlingstimen.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen ser det ud til at Schnobbevom og Dumbledore brugte denne besværgelse ikke-verbalt, da de reparerede de ting Schnobbevom havde ødelagt i sit ”lånte” hus.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen fjernede Harry omslagene på de 2 Eliksirbøger, og satte dem på plads igen med denne besværgelse.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen blev besværgelsen brugt af Harry til at reparere en sKål han har knust i Botaniktimen.

I Harry Potter og Dødsregalierne blev besværgelsen brugt af Harry da han vil reparere sin egen tryllestav med oldstaven, inden denne lægges tilbage i Dumbledores kiste


Opdateret d. 11. august 2011

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.