Bombardio


Bombardio kommer af det latinske ”kanon” eller ”bombe”, mens det oversat fra forholdsvis portugisisk og spansk, betyder ”bombardere” eller ”bombe”.

Bombardio er en besværgelse der fremmaner mindre eksplosioner. Man kan eksempelvis benytte denne besværgelse til at sprænge Døre op, eller vinduer itu. Besværgelsen kan kun benyttes på faste objekter. Dette betyder også at alt levende vil denne besværgelse intet effekt have på. En kraftigere udgave af Bombardio er ”Bombardio Maximum”, som eksempelvis kan springe hul i murstensvægge. Forskellen på disse to besværgelser er at Bombardio er farveløs, mens ”Bombardio Maximum” får staven til at lyse hvid.

Man benytter denne besværgelse, ved at pege direkte mod objektet man ønsker at springe, med sin stav, og sige ”Bombardio”. Derefter vil en eksplosion ske, springe genstanden i stykker eller op, alt efter hvad dette er. Bombardio Maximum benyttes på nøjagtig samme måde, forskellen er blot at staven vil lyse hvid, samtidig med at eksplosionen vil være større.

Lignede besværgelser er:
Bombardio Maximum.
Confringo.
Molestreo.

I Harry Potter og Flammernes Pokal brugte Snape denne besværgelse på rosenbuskene efter sin snak med Karkaroff til Juleballet.

I Harry Potter og Flammernes Pokal lærte Harry denne besværgelse før den 3. udfordring. Han brugte den til at sprænge hul i busken. Han prøvede at bruge den på en tåge, men så at den fløj lige igennem.

I Harry Potter og Fønixordenen forvandlede en Bombardiobesværgelse bordet til savsmuld under et D.A. møde.

I Harry Potter og Fønixordenen brugte denne besværgelse af flere af medlemmerne af D.A. da de skulle ind i Mysteriedepartementet.

I Harry Potter og Dødsregalierne brugte Hermione denne besværgelse mod Nagini men den slog tilbage og ødelagde Harrys tryllestav.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.