Besættelse


Dette er en form for mørk magi, hvor en person overtager en anden persons krop. Den eneste kendte troldmand vi hører om i bøgerne, som har været i stand til at udføre dette er Lord Voldemort. Det lykkes ham til gengæld og hele tre gange og alle tre måder er forskellige.

Første gang besætter Voldemort Professor Quirinus Quirrel. Under denne besættelse kan Quirrel godt styre sine egne handlinger. Da Quirrel tager sin turban af kan man også se Voldemorts ansigt på professorens baghoved

Anden gang vi hører om besættelse er da Voldemort/Romeo Gådes ”minde” overtager Ginny Weasleys krop. I modtætning til Quirrel er Ginny ikke klar over at hun er besat. Voldemort bruger hende til at åbne hemmelighedernes kammer. Dette sker på Harrys 2. skoleår, Ginny bliver atter sig selv da Harry ødelægger dagbogen.

Sidst nævnte besættelse er da Voldemort overtager Harrys krop i Ministeriet for Magi på Harrys 5. skoleår. Voldemort overtager Harrys krop hvilket et ufattelig smertefuldt for Harry. Skønt Harry kæmper tilbage er det først da hans venner dukker op at han bliver i stand til at frastøde Voldemort, ved at tænke på al den glæde han har ved dem der står ham nært.

Voldemort har før brugt besættelse I Albanien hvor han overtog små dyrs kroppe, fx slanger.I Harry Potter og De Vises Sten besættelses af professor Quirrel af Voldemorts sjæl. Quierrel styre selv sine bevægelser og handlinger. Voldemorts ansigt kan ses på Quirrels baghoved og kan snakke. (DVS 17)

I Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, besættes Ginny Weasly af Romeo Gådes minde, hun har ingen erindring om hvad der sker mens hun er besat. Under besættelsen får Voldemort hende Både til at skrive med blod på væggen og åbne Hemmelighedernes Kammer. (HK 9, 17)

I Harry Potter og Fønixordnen besætter Voldemort Harry for fuld styrke. Han kontrollere Harry og bruger ham til at snakke igennem. Harry er i store smerter under denne besættelse, og han føler sig fanget, dog lykkede det ham at frastøde Voldemort da Harrys venner dukker op. (FO 36)

Opdateret d. 17. november 2013

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.