Paralysicus Totalus


Petrificus Totalus udtales pe-TRI-fi-cus to-TAH-lus.
Etymologi:
Roden af denne forbandelses navn synes at være de latinske ord petra, " sten" , og totus , "hel ". Også pertrificus synes at komme fra ordet " forstene ", hvilket betyder at blive til sten, eller beskriver en måde, hvorpå nogen tager om kendetegnene for en sten. Totalus kommer sandsynligvis fra "Total ", hvilket betyder fuldstændig eller delvis. Efter denne, magi betyder det sandsynligvis, helt forstenet.
Petrificus Totalus, eller den fulde krops-lås, gør at en person ikke kan bevæge sine lemmer. Kun personens øjne kan bevæge sig, mens personen er låst fast.
Den totale krops-lås forbandelse, også kaldet Den frosne krops besværgelse er en forbandelse, der paralysere modstanderen. Den bliver ofte brugt af en uerfaren eller af unge troldmænd, der duellere. Den kan findes i forbandelse og modbesværgelser af Vindictus Viridian. Ofrets arme og ben vil klikkes sammen, og han eller hun vil så falde stiv som et bræt. Ofrets vil dog stadig være i stand til at høre, se (men kun lige frem), føle og tænke. Den totale krops-lås er anderledes fra forstening, som er højt avanceret mørk magi og som ikke kan vendes med en simpel modbesværgelse.
Besværgelsen findes i 3 former, den almindelige hvor den kun rammer et offer, en duo hvor den kan tage to ofre på én gang og en trio hvor den kan tage op til tre ofre på én gang. Paralysicus Totalus trio er altså den kraftigste af disse, men også den sværeste at udføre. Besværgelsen er ofte brugt i dueller af uerfarne troldmænd og hekse og gør så offeret kommer i fuld kropslås, men stadig kan tænke, høre og se. For at komme ud af denne besværgelse igen, skal man bruge Finite Incantatem, som kan ophæve forbandelsen.
I film forekommer denne magi lejlighedsvis blå, hvid eller lilla. Når Hermione bruger den på Neville bliver en tåge-lignende effekt udstedt fra hendes tryllestav og der var et svag hvidt lys omkring hans krop, før forbandelsen trådte i kraft. De eneste øjeblikke i filmen, hvor ofrets arme og ben klikkes sammen, er når Hermione bruger den på Neville, og da Draco brugte den mod Harry i toget, enhver anden gang den blev brugt ligesom når Neville brugte det på en Dødsgardist og når Hermione brugte den på Antonin Dolohov blev de enten immobiliseret med deres hånd sammen, ellers de blev spredt.
Nevilles arme klikkede ind til hans sider. Hans ben sprang sammen. Hele hans krop blev stiv, han svajede, hvor han stod og faldt så fladt på sit ansigt, stift som et bræt. Nevilles kæber sad sammen, så han kunne ikke snakke. Kun hans øjne bevægede sig, så på dem i rædsel.
I Harry Potter og De Vises Sten, da Neville Longbottom, prøver at stoppe dem fra at gå ud om natten igen, bruger Hermione Paralysicus Totalus på ham, for at de kan komme forbi ham.
I Harry Pottercog Fønixordnen bruger Harry Potter og Neville Longbottom denne besværgelse til at få ram på dødsgardisterne i Mysteriedepardementet, efter Voldemort har fået Harry lokket derud.
I Harry Potter og Halvblodsprinsen, finder Draco ud af at Harry spionerer i den togkupé som Slytherins elever sidder i. Da de andre er gået, kaster han Paralysicus Totalus over ham, hvorefter han brækker hans næse, kaster Usynlighedskappen over ham og går.
I Harry Potter og Halvblodsprinsen, bruger Harry Potter denne besværgelse på et Inferi, da de begynder at kravle op af vandet.
I Harry Potter og Halvblodsprinsen, bruger Harry Potter besværgelsen mod to dødsgardister, kort efter Dumbledores død, hvor den ene er Yaxley og den anden er Fenris Gråryg.
I Harry Potter og Dødsregalierne, bruger Hermione Granger besværgelsen på Antonin Dolohov, da han dukker op på den café Harry, Ron og Hermione er taget til efter ministeriets fald.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.