Morsmordre


Mors stammer fra det franske, og betyder ’død’, mens mordre, på fransk, betyder ’at bide’. Oversat, vil dette betyde ’tag en bid af døden’.
Det er derudover også der det engelske navn for dødsgardisterne stammer fra. Death Eaters.
Denne besværgelse fremkalder et stort kranium med en slange, som snor sig ud af kraniets mund. Dette tegn kaldes for mørkets tegn, og dødsgardister placerede som regel mørkets tegn over steder hvor et mord var blevet begået.
Kun Voldemort og hans tilhængere ved hvordan besværgelsen laves og derfor er det kun disse, som kan frembringe mørkets tegn, selvom Schnobbevom ikke vil fortælle hvorvidt, om han er i stand til at fremmane tegnet eller ej.
Det er ulovligt at fremmane mørkets tegn på himlen, selvom det aldrig er blevet bevist at besværgelsen gør nogen fysisk skade på magikere, udover at skræmme dem med sin symbolske betydning.
Man kaster denne besværgelse, ved at lave en slangeformet bevægelse med sin stav, som et ’s’, og derefter køre staven skråt op gennem tegnet, på pege op mod himlen, mens man udtaler ”morz-MOR-druh”, mens man foretager dette vil stavens spids lyse grønt, og efterfølgende vil mørkets tegn, blive fremmanet på himlen.

I Harry Potter og Flammernes Pokal bliver besværgelsen brugt af Barty ferm Jr. under Quidditch mesterskaberne, hvor han bruger Harrys tryllestav.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen bliver besværgelsen kastet over London, efter at dødsgardisterne har ødelagt Millenium broen og angrebet Diagonalstræde.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen blev besværgelsen kastet over Astronomitårnet af Gibbon, da dødsgardisterne invaderede Hogwarts. Sandsynligvis for at lokke Albus Dumbledore til, for at Draco Malfoy kan dræbe ham. Det ender dog med at Severus Snape gør dette, efter aftale med Dumbledore.

Referencer:
Harry Potter og Flammernes Pokal
Harry Potter og Halvblodsprinsen, kapitel 4 og 29.
Harry Potter og Dødsregalierne del 1. og 2 (del to, ses den kun i Profettidende).

Opdateret d. 13. juni 2015


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.