Lumos


”Den lysende besværgelse er simpel, men kræver en masse koncentration. pas på at du ikke uheldigvis sætter din stav i lys da, skade af denne type vil være permanent. hvis du er i tvivl om dine evner, er det bedre at købe dig en magisk lanterne.”
Miranda Goshawk

Lumen stammer fra latin og betyder lys, besværgelsen udtales LOO-mos, tryllestavs føring skal man gøre så man starter lige ud i en streg og så laver man et O og ned og slutter med en lige streg.
Den lysende tyrllestavs besværgelse (Lumos) er en besværgelse der bruges til at lave lys, der kommer ud af tryllestavens spids. Lyset der kommer ud er lidt varmt. Modbesværgelsen til den er Nox, der bruges til at få lyset fra staven til at forsvinde, fra personen der kaster besværgelsens stav.
Selvom at det er en simpel besværgelse, så blev den ikke opfundet før det 18. århundrede. Den blev først offentliggjort af Levina Monkstanley, dens opfinder, ind Ministeriet for Magi i 1772, fordi at hun skulle lede efter en fjerpen i et mørkt hjørne. Lumos læres på første år i besværgelses timerne på Hogwarts. For at oplyse spidsen af sin stav, skal ejeren bruge besværgelsen 'Lumos'. Hvis det bliver gjort korrekt, så vil lyset i spidsen dukke op med det samme. Den kan også blive brugt til at oplyse usynlige indgange. Besværgelsen bruges ofte når man skal bevæge sig rundt i den forbudte skov, i de mørke korridorer på Hogwarts og andre mørke steder hvor et magisk lys kan være praktisk. Det er en af de mest simple og mest brugte besværgelser, ikke kun til at få spidsen af tryllestaven til at lyse, men den kan også få onde ånder til at forsvinde. Hvis den bliver gjort rigtigt, så vil der komme et citron-gult lys til hvidt lys kommer an på hvordan man har det psykisk.
Lumos kan benyttes effektivt som lysklide, men det er almen kendt at besværgelsen kan være svær at kaste hvis man lider af en depression.
Spidsen af ens tryllestav bliver varm, eftersom Dunder er i stand til at brænde et stykke papir ved hjælp af Lumos.
I Harry Potter og Flammernes Pokal blev besværgelsen brugt af Dumbledore, da han ledte efter Hr. Ferm.
I Harry Potter og Fønixordenen blev besværgelsen brugt af Harry under Dementorangrebet. Selvom han ikke holdte tryllestaven i sin hånd, sagde han desperat besværgelsen og fik den til at virke. Lyset fra Lumos virker selvom alt andet lys slukkes i Dementornes nærhed.
Derudover bruges Lumos jævnligt op igennem alle Harry Potter bøgerne.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.