Vulnera Sanentur


”Vulnera Sanentur” stammer fra det latinske ”vulnus” og betyder ”sår” og ”sanare” som betyder ”at helbrede”, og kan oversættes til ”At helbrede sårene”.
Denne besværgelse er en sanglignende besværgelse, som kan helbrede dybere sår, og bruges som en modbesværgelse til Sectumsempra, som begge er opfundet af Severus Snape, under hans dække som Halvblodsprinsen.
Man kan enten benytte denne besværgelse ved at lade staven berøre det sårede område, eller køre staven over de større sårede område, mens man synger besværgelsen tre gange. Første gang for at bremse blødningerne. Anden gang for at rydde de sidste rester bort og begynde at hele sårene og tredje gang for fuldt at hele sårene. Dog bør man benytte Dittany, for at hindre ar dannelse efterfølgende. Denne besværgelse har ingen farve
Denne besværgelse kan desuden ikke hele kropsdele der er blevet fjernet ved hjælp af Sectumsempra besværgelsen.

I Harry Potter og Flammernes Pokal helede Poppy Pomfrey et grimt snit, Harry havde fået efter sin kamp med den Ungarske Takhale i hans første udfordring af Den Magiske Trekamp.
Senere benyttede Severus Snape denne besværgelse på Draco Malfoy, efter at han blev angrebet af Harry Potter med Sectumsempra besværgelsen.
I Harry Potter og Halvblodsprinsen benyttede Albus Dumbledore denne besværgelse til at hele et ar han havde fået i hånden efter et besøg i grotten, hvor Lord Voldemort havde gemt Salazar Slytherins medaljon.

Referencer:
Harry Potter og Flammernes Pokal (kapitel 20)
Harry Potter og Halvblodsprinsen (kapitel 24)
Harry Potter og Dødsregalierne (kapitel 05)

Opdateret: 8. december 2015

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.