Sopoforus bønner


Indgredienser:

Ikke angivet


Sopoforus bønner er en perlehvid bønne, som ligner en indgroet misTelten. Disse bønner indeholder en tyk sølvlignende saft, der har den egenskaben, at fjerne indtagerens hukommelse. Det vidner dog at effekten fra bønnen, fjernes når den benyttes i eliksirer. Bønnerne har en utrolig hård skal, hvilket gør det til et problem, når man skal hakke disse. Man vil ofte opleve at de hopper rundt. Derfor er det meget nemmere at knuse dem.

Sopoforus bønnen er blandt andet en ingrediens i Den Levende Døds Drik, dog kan man godt undvære selve bønnen i eliksiren, og blot benytte dens saft.


Ordet ”Sopoforus” betyder ”bærer af dyb søvn”, hvilket passer godt til at den fungerer som en hovedingrediens i Den Levende Døds Drik. Man kan også drage paralleller til de indianske shamaner, der benyttede en bønne ved navn ”Sophora Secundiflora”. Disse bønner har nemlig selv en meget hård skal og de benyttes blandt andet i forskellige drikke, der skal få indtageren til at gå i en koma- og trancelignende tilstand, under forskellige ceremonier.Vi hører om denne bønne i Harry Potter og Halvblodsprinsen, hvor de får til opgave at brygge Den Levende Døds Drik i eliksir af Horatio Schnobbevom. Grundet Harry og Ron ikke havde tiltænkt at skulle vælge Eliksir, havde de ikke taget deres bøger med og det resulterede i at De blev nødt til at låne. Harry kom deraf i besiddelse af Halvblodsprinsens (Severus Snape) eksemplar af ”Avanceret Eliksirbrygning af Libatius Borage, hvori der stod en bedre måde at brygge denne eliksir på. Blandt andet stod der at i stedet for at snitte Sopoforus bønnerne, skulle man knuse dem med den flade side af sølvkniven og derefter udvide dens saft.Referencer:

Harry Potter og Halvblodsprinsen kap. 9.

Opdateret d. 05. maj 2015


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.