Veritaserum


Indgredienser:

Ikke angivet


Navnet stammer fra det latinske Veritas, som betyder Sandhed, og det latinske Serum, som betyder flydende.

Veritaserum er den stærke sandhedseliksir der findes, og blot 3 dråber tvinger én til at afsløre ens dybeste hemmeligheder. Effekten af eliksiren varer omkring 2 timer.
Det er dog muligt, for troldmænd der forstår sig på eliksiren, at brygge en modgift. Derfor er eliksiren ikke sikker at bruge i retten for at bevise skyld eller uskyld, og dermed også ulovlig i troldmandsdomstolen.
Da eliksiren er duftløs, farveløs og mest af alt ligner vand, er den nem at smugle ned i andre drikke. Derfor bliver anvendelsen af eliksiren strengt kontrolleret af Ministeriet.
Det er blevet sagt af Severus Snape at eliksiren tager en månecyklus (ca. 28 dage) om at modne, men man ved ikke om han er helt pålidelig på dette tidspunkt, da han helst ikke vil overrække Dolora Nidkjær eliksiren.

I Harry Potter og Flammernes Pokal hører vi første gang om eliksiren, da Snape truer Harry med at hælde den i hans morgen Græskarjuice, hvis Harry stjæler fra hans kontor igen. Det var dog ikke Harry, men Barty Ferm Jr. Som havde stjålet.

I Harry Potter og Flammernes Pokal bruger Dumbledore den på Barty Ferm Jr. Da det viser sig at han ikke er død, og har brugt Polyjuice hele året, og dermed udgivet sig for at være Alastor Dunder.

I Harry Potter og Fønixordenen hælder Dolora Nidkjær hælder Veritaserum i Harrys te, men da Harry får mistanke om det, hælder han det ud i hendes plante, og får det dermed aldrig drukket.
Dolora Nidkjær bruger Veritaserum til at afhøre elever, og bruger dermed rigtig meget af det. Da Severus Snape ikke havde flere flAsker, beder Dolora ham om at lave mere. Det er her han fortæller at det tager en månecyklus at modne.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen fortæller Eliksir professoren, Horatio Schnobbevom, at man skal være i stand til at brygge denne eliksir for at tage sin F.U.T i eliksir.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen foreslår Harry at bruge Veritaserum mod professor Schnobbevom, for at få ham til at give mindet med Romeo Detlev Gåde Jr og Hocruxerne. Det afslår Dumbledore dog ved at sige, at Schnobbevom kan modstå Veritaserums virkning.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.