Skrumpedrikken


Indgredienser:

- Hakkede Bellisrødder.
- Skrællede skrumpefigner.
- Skiveskårne Larver.
- 1 rottemilt.
- Et stæng tægesaft.

Denne eliksir får indtageren til at skrumpe, men ikke blot i højden, tilsyneladende også i alderen. Dette antages på baggrund af at Nevielles tudse Trevor, udover at skrumpe også bliver til en haletudse, da Severus Snape brugte Nevilles egen eliksiren på ham i Harry Potter og Fangen Fra Azkaban.
”Han hældte et par dråber ned i halsen på Trevor” ... ”Så lød der et lille plop, hvorefter Trevor i skikkelse af en haletudse vred sig i Snapes hånd”. (Harry Potter og Fangen fra Azkaban, kap. 7, s. 122-123).

Hvis man kommer mere end en rottemilt eller et stængt tægesaft i, vil eliksiren tage en orange farve, i stedet for den syregrønne farve, en korrekt brygget Skrumpdrik vil have. Derudover vil eliksiren blive giftig ved indtagelse.
”Hans eliksir, der skulle være blevet klar og syregrøn, var i stedet blevet ... ”... Orange, Longbottom”, sagde Snape og øste en portion op, som han lod plAske tilbage i karret, så alle kunne se. ”Orange. Sig mig, knægt, er det overhovedet muligt at trænge igennem din tykke pandeskal? Hørte du mig ikke sige højt og tydeligt, at der kun skulle bruges en rottemilt? Gjorde jeg det ikke klart, at et enkelt dryp tægesaft var nok? ...”. (Harry Potter og Fangen fra Azkaban, kap. 7, s. 120).

Det er foruden også vigtigt at Bellisrødderne hakkes fint. I Harry Potter og Fangen fra Azkaban ødelægger Ronald Weasley, Draco Malfoys Bellisrødder og får besked på at bytte dem ud med sine egne perfekt hakkede Bellisrødder af professor Snape.

Modgiften til Skrumpedrikken, er svulmeeliksiren.

Skrumpedrikken er foruden perfekt, ved transport af husdyr.

I 1500-tallet opfandt Zygmunt Budge sin egen version af denne eliksir. Efter at have tilføjet Skrumpefigner i sin kedel, begyndte han en hurtig omrøring, en meget uortodoks måde at fremstille eliksirer på, ved denne tid. Ved et uheld opdagede han, hvor kraftigt effekten var ved at fremstille den på hans måde. Han spildte noget Skrumpedrik på græsset uden foran sit hus, hvilket resulterede i at en hel flok får krympede. Senere begyndte han at bruge uldtotterne som ørevaremere.

Historisk set skulle der engang have været en troldmand ved navn Samuel Plunkett der blev jagtet ud af en muggler landsby. Han skulle eftersigende have benyttet sig af Skrumpedrikken på landsbybeboerne så de skrumpede og terroriserede dem ved at jage dem rundt iført sømsko.

Harry Potter skulle skrive en stil om Skrumpedrikken i sommerferien op til hans tredje årgang. Dette får vi af vide i kapitel 1, i Harry Potter og Fangen fra Azkaban.
Senere hen udtaler han i professor Snapes time, efter brygningen af Crabbe bør tage noget, for at tabe sig.

Referencer til Skrumpedrikken:
Harry Potter og Fangen fra Azkaban, kap. 1.
Harry Potte og Fangen fra Azkaban, kap. 7.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.