Udholdenhedsdrik


Indgredienser:

Salamanderblod
Granatæblesaft(muligvis)
Pulveriseret Grifklo
Kokleare
Løvstikke
Nyserøllike

Udholdenhedsdrikken menes at gøre den person, eller det væsen, der indtager drikken stærkere eller mere udholdende i en eller anden grad.

Udholdenhedsdrikken har en klar turkis farve når den bliver brygget helt korrekt. Hvis den bliver brygget meget forkert kan den ende med at være pink eller en krakelerende orange farve.

I Harry Potter og Fønixordenen skal klassen lave denne eliksir/drik da Nidkjær overvåger eliksirtimen. Eleverne startede med at lave denne drik i deres forrige eliksirtime. Så det tyder på at drikken har skullet stå i et stykke tid inden de sidste ingredienser skulle tilføjes.

Under timen fortæller Nidkjær Snape at hun tror at ministeriet gerne så Udholdenhedsdrikken strøjet fra pensum. Hun mener at det ikke er tilrådeligt(sikkert) at lærer eleverne en eliksir som Udholdenhedsdrikken.

Harry Potter er meget optaget af at høre hvad Nidkjær udspørger Snape om, hvilket for ham til at sjuske med sin eliksir. Han skal til at hælde granatæblesaft i sin kedel, da Hermione Granger skubber hans hånd væk. ”Salamanderblod, Harry!” Selvom at Harry ikke skulle tilsætte granatæblesaft, så stod denne ingrediens fremme, hvilket kan tyde på at granatæblesaften skal bruges i eliksiren, og at den blot blev tilsat på det forkerte tidspunkt.

Harrys eliksir endte som en katastrofe, grundet hans uopmærksomhed, og derfor gav Snape ham en stil for om den korrekte brygning af Udholdenhedsdrikken. Da Harry sidder i Gryffindoropholdsstuen og forsøger at skrive sin stil, bliver han meget forstyrret af Fred og Georg Weasley der er i gang med at demonstrere indholdet af deres ny opfundne Skulkeslikposer. Det gør at Harry gentagende gange skriver den forkerte angivelse af pulveriseret grifklo.

Da Harry ikke bliver færdig med sin eliksirstil om Udholdenhedsdagen den aften hvor han får den for, må han skrive videre på den, den næste aften. Men han er igen ukoncentreret. Denne aften er det fordi han tænker på hvad Profettidene skriver om ham, på Sirius og på hvorfor han kan hører hvad Lord Voldemort tænker og føler. Dette tænker han på imens han læser om brugen af Kokleare, Løvstikke og Nyserøllike, men han fatter ikke et eneste ord af hvad han læser, fordi hans tanker er så langt væk et andet sted.

Alle referencerne bliver refereret til Harry Potter og Fønixordenen, siderne 338-415.

Opdateret 23/7 2013


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.