Polyjuice-eliksiren


Indgredienser:

- Marehalm. Skal være plukket ved fuldmåne!
- Igler.
- Ranunkel.
- Pulveristeret Tvehjørningehorn.
- Revet Ronkedorskind
- Spyfluer. Skal simre i 21 dage!
- DNA fra den person man vil forvandles til.

Denne eliksir giver den der drikker den, mulighed for at forvandle sig til en anden person, for hvad der normalt cirka svare til en time. Den er yderst avanceret at frembringe, og det tager omtrent en måned, før den boblende væske kan tages i brug. Den allervigtigste ingrediens i denne eliksir er DNA fra den person, som man vil forvandles til. Her bliver oftest brugt en lille lok hår fra vedkommende. Bryggens farve skifter fremfor hvem man vælger at forvandle sig til, så det er aldrig til at vide, hvilken farve den vil antage. Væsken er mørk, tyk, og har en klumpet konsistent. Det vil føles som om man drikker kogt Kål, og efterfølgende vil man få en streng kvalmende fornemmelse, ligesom når man skal kaste op. Det er vigtigt at huske, at denne eliksir kun er beregnet til mennesker og ikke dyr. Sker det vil der op stå bivirkninger: en ukomplet forvandling, som kræver en medicinsk behandling.


Vi møder Polyjuice eliksiren første gang i Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer. Her beslutter Harry, Ron og Hermione at udspionere Malfoy ved hjælp af Polyjuice eliksiren. Harry bliver forvandlet Goyle and Ron til Crabbe. Hermione, der vil forvandle sig til Polly Pitpull, får ved en fejl fat i et kattehår. Det resulterede i at hun blev forvandlet til en halv kat, og måtte bruge en del tid på hospitalsfløjen.

I Harry Potter og Flammernes Pokal støder vi endnu engang på eliksiren. Her benytter Berty Ferm Junior sig af Polyjuice eliksiren, så han kunne forvandle sig til sin mor, for derefter at flygte fra troldmandsfængslet Azkaban. Det afsløres også, at han har brugt eliksiren, til at forvandle sig til Professor Dunder hvor han underviste i Forsvar Mod Mørkets Kræfter, så han kunne lokke Harry Potter til Voldemort.

I Harry Potter og Fønixordenen hører vi også kort om den, da der er et spørgsmål om Polyjuice eliksiren i Harry Potters eksamen.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen møder vi den, der hvor det siges at Crabbe og Goyle har benyttet sig af Polyjuice eliksiren for at forvandle sig til piger, så de kan holde vagt ved fornødenhedsrummet.

I Harry Potter og Dødsregalierne dukker den op et par gange. Første er hvor en masse fra Fønixordenen, og et par af hans venner bruger den til at forvandle sig til Harry, for at dødsgardisterne ikke ved hvem den rigtige Harry er. Anden gang er hvor de skal til Bill Weasley og Fleur Delacours bryllup. Der forvandler Harry sig til et fiktivt familiemedlem ”Barney Weasley”. Senere i historien bruger Ron og Hermione den til at forvandle sig til et mugglerpar, når de skal gennemsøge Godric Dalen. Og den sidste gang er hvor Hermione forvandler sig til Bellatrix Lestrange, for at komme ind i hendes boks i Gringotts, sammen med Ron og Harry.

Opdateret d. 8. August 2013

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.