Mandrakereliksiren


Indgredienser:

Renset vand, pulveriseret Mandrak-rod , Fønix tårer og mælkebøtte-rod.

Mandrakereliksiren er en eliksir der bruges til at gendanne dem, der er blevet forvandlet eller forbandet, til deres oprindelige tilstand. Den bringer forsteningsofre til live igen. Den kræver modne Mandrak-rødder, der er forbi ungdomsfasen. Når planten er moden, kan man skære den op og bruge den som ingrediens. Det tager lang tid at lave denne eliksir, grundet det at Mandrakerne skal blive modne først.
Eliksiren var især nyttig for elever på Hogwarts, da Hemmelighedernes Kammer blev genåbnet på Harry Potters andet skoleår. Basilisken udslap Hemmelighedernes Kammer og angreb derfor en masse medlemmer af Hogwarts samfundet; Colin Creevey, Justin Finch-Fletchley, Hermione Granger, Mrs. Norris, Penelope Clearwater og Næsten Hovedløse Nick. Basilisker kan forstene enhver person, der kigger ind i dens øjne – selv hvis det blot er en refleksion i fx vand, så de nævnte ofre blev derfor forstenet. De personer havde lidt af fuldstændig og total lammelse, spejlede næsten døden, men blev heldigvis gendannet til deres oprindelige tilstand af Madam Pomfrey, da hun gav dem Mandrakereliksiren. Denne eliksir var lavet af Severus Snape ved hjælp fra Professor Spire's Mandraker, og 2. årgangs eleverne på skolen. Glitterik Smørhår foreslog at han kunne lave eliksiren. Ifølge ham havde han lavet eliksiren hundrede gange, og kunne lave den i søvne. Severus Snape, som professoren i Eliksir, lod ham dog ikke gøre det.
Snape forsøgte at brygge eliksiren, men der var endnu ikke modne Mandraker, da Basilisken begyndte at forstene folk. Ofrene måtte derfor vente på Hospitalsfløjen, indtil Mandrakerne var modne nok. HP2


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.