Kærlighedseliksirer


Indgredienser:

Frosne Ashwinder æg indgår ofte i Kærlighedseliksirer. (FB)

Kærlighedseliksirer er eliksirer, der forårsager, at dem der drikker dem bliver besat af den, der har givet dem bryggen. Der findes mange forskellige former for kærlighedsbrygge, men Ashwinder æg, rosen torne, pebermynte og Månesten er en fælles ingrediens, der findes i mange kærligshedsbrygge.

Kærlighedsbrygge medfører, at den der drikker en eliksir, kommer til at falde for personen, der har brygget den. Dog kan ægte kærlighed ikke kan produceres ved kunstige midler, og dermed bliver de følelser, som Kærlighedseliksirerne skaber mere besættelse, end det bliver kærlighed. Virkningen vil holde op over tid, og derfor er man nødt til at blive ved med at give eliksiren i den tid, personen skal være ”forelsket”. Ellers holder personen op med at være forelsket, og personen vil kunne huske alt om det bagefter.
En enkelt dosis varer typisk op til 24 timer, men den præcise varighed er afhængig af den vægt, som den der drikker har, og den tiltrækningskraft giveren har til personen, der drikker eliksiren.
Kærlighedseliksirer virker, uanset om giveren er til stede, når modtageren drikker sin eliksir.

Der er en modgift til at modvirke effekten af Kærlighedseliksirer, men selv efter den er blevet givet, vil man stadig bevare alle de pinlige erindringer om, hvordan man handlede under indflydelse af eliksiren.
Den stærkeste kærlighedseliksir i verden er Amortentia. På Hogwarts er Kærlighedseliksirer forbudte, men det har dog ikke forhindret eleverne i at lave dem.

I bøgerne sælger Fred og George Kærlighedseliksirer, som en del af deres varer fra deres forretning. Da de bliver gjort forbudt af Filch, skjuler de eliksirerne i hostesaftsflAsker. Molly Weasley erkender også, at hun engang har lavet en, da hun gik på Hogwarts. Ron spiser i en af bøgerne en masse chokolader med kærlighedseliksir i, som egentlig var tiltænkt Harry, og han bliver straks ”forelsket” i Romilda Vane.

På hendes fjerde år, fortalte Pansy Parkinson Rita Rivejern, at hun troede, Hermione var i stand til at brygge en kærlighedseliksir, og at det var den, der havde fået Viktor Krum og, ifølge Rita og Pansy, Harry til at forelske sig i hende. Rita offentliggjorde disse falske påstande i Profettidende.

Opdateret d. 24. maj 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.