Livets Eliksir


Indgredienser:

Ukendt, men udvindes af De Vises Sten.

Livets Eliksir er en eliksir fremstillet ved hjælp af De Vises Sten, der forlænger levetiden af hvem end drikker det. Eliksiren er sød og aromatisk.

Denne eliksir giver hvem end der indtager den uendelig levetid, så længe eliksiren bliver indtages regelmæssigt. Hvor regelmæssigt og hvor hyppigt der er tale om er dog ukendt. Enhver person der er afhængig af Livets Eliksir kan ikke indtage mere eliksir, før den sidste mængde drukket er aftaget.
Eliksiren har også evnen til at genoplive kropsløse sjæle bundet til jorden via stærkt magiske objekter. Lord Voldemort der overlevede ved hjælp af sine Horcruxer planlagde at stjæle De Vises Sten, hovedingrediensen i Livets Eliksir, for at bruge eliksiren på sig selv, men blev stoppet af Harry Potter i 1992.

Eliksiren gør ikke indtageren udødelig, men er beregnet til at forlænge levetiden. For eksempel så levede Nicolas Flamel, skaberen af De Vises Sten og hans kone Perenelle lidt over sekshundrede og tres år ved hjælp af denne eliksir, men døde til sidst, da stenen blev ødelagt (med deres velsignelse) og deres lager af eliksir blev destrueret.

Denne eliksir bliver nævnt i Harry Potter og De Vises Sten, hvor Voldemort agter at stjæle De Vises Sten for at udvinde denne eliksir og derved bringe sig selv tilbage i live.

Opdateret d. 18. april 2014

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.