Felix Felicis


Indgredienser:

Ukendt

Effekt: Gør indtageren heldig
Kendetegn: Ligner flydende guld
Store dråber springer som guldfisk på eliksirens overflade
Sideeffekter: Svimmelhed, dumdristighed og farlig selvovervurdering ved overindtagelse
Katastrofal at brygge forkert
Meget giftig i store doser
Sværhedsgrad: Avanceret
Bryggetid: 6 måneder
Opfinder: Ukendt

Felix Felicis, også kendt som Flydende Held, er en meget vanskelig eliksir, som gør indtageren heldig. Ved indtagelse af denne eliksir vil man opleve, at alle ens bestræbelser bærer frugt, så længe effekten varer ved. Effektens varighed varierer alt efter dosens størrelse, men en lillebitte flAske af Felix Felicis vil være nok til tolv timers held.

Felix Felicis er en meget vanskelig eliksir at lave, og katastrofal hvis brygget forkert. Overdreven indtagelse af eliksiren vil forårsage svimmelhed, dumdristighed og farlig selvovervurdering. Den er ligeledes meget giftig i store doser. Indtagelse af Felix Felicis er forbudt ved organiserede konkurrencer af nogen art.

Efter indtagelsen beskrives følelsen til at være en opløftende fornemmelse af uendelige muligheder der strømmer igennem drikkeren. Drikkeren får følelsen af at kunne klare hvad som helst i verden, og eliksiren synes at oplyse drikkeren hvilken vej de skal gå for at opnå succes i hvad de foretager sig.

Eliksiren bliver først præsenteret i Harry Potter bøgerne på deres 6. år (i Harry Potter og Halvblodsprinsen) i Harrys første eliksirtime med professor Schnobbevom. Eliksiren bliver præsenteret sammen med Veritaserum, Polyjuice-eliksir og Amortentia, og en lille flAske af den bliver givet som præmie til den der kan brygge den bedste Den Levende Døds Drik. Ved hjælp af Halvblodsprinsens udgave af Avanceret Eliksirbrygning af Homøpatus Hjulkrone, får Harry brygget en perfekt Den Levende Døds Drik, og vinder derved den lille flAske af Felix Felicis.

Senere lod Harry som om han hældte noget af drikken i Rons Græskarjuice for at hjælpe på sin vens nerver. Gryffindor vandt kampen stort, og det var først efter kampen at Ron fik at vide at han i virkeligheden ikke havde fået noget af Felix Felicis eliksiren.

Indholdet fra den lille flAske bliver for første gang brugt til at hjælper Harrymed at få professor Schnobbevoms minde om hans møde med Romeo Gåde. Han drak kun en lille slurk, nok til 3 timers varighed. Resten af eliksiren blev brugt af hans venner Ron, Hermione og Ginny for at kunne undvige Dødsgardisternes forbandelser efter deres invasion af Hogwarts i slutningen af skoleåret.

Opdateret d. 01.02.2012

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.