Eliksir til frembringelse af Eufori


Indgredienser:

- Sopoforusbønner
- Pindsvinpigge
- En kvist pebermynte til at formindske chancen for bivirkninger (kun i halvblodsprinsens eksemplar af Avanceret Eliksirbrygning)
- Abyssinske figner
- Malurt

Denne avancerede eliksir frembringer en følelse af eufori, altså en følelse af lykke til drikkeren. Eliksiren er Solskins-gul, smager sødt og aromatisk og udleder regnbuede farver, når den er færdig.
Bivirkningerne der følger med denne er, at man begynder at synge eller kniber folk i næserne. Eliksiren findes i bogen Avanceret Eliksirbrygning ,som benyttes som lærerbog til F.U.T. aspiranter på Hogwarts Skole.

Måden hvorpå den brygges er som følgende:
1. Tilføj Abyssinske figner
2. Tilføj pindsvinpigge
3. Rør fire gang rundt mod uret.
4. Tilføj et kvist pebermynte
5. Tilføj spopforusbønner
6. Tilføj Malurt
7. Rør seks gange rundt mod uret.


Vi hører om denne eliksir i:
Harry Potter og Halvblodsprinsen, hvor Harry Potter brygger denne eliksir i en eliksirlektion. De fik til opgave at brygge en eliksir der ville frembringe latter hos Horatio Schnobbevom. Harry Potter finder denne eliksir I Halvblodsprinsens eksemplar af Avanceret Eliksirbrygning og ved den grundige vejledning fra Halvblodsprinsens notater, formår Harry Potter at lave den helt perfekt. Som et notat, tilføjer Harry Pepermynte, som fjerner bivirkningerne. Dette belønnes Harry Potter for, samtidig med at han bliver samlignet med sin mor Lily Potter.

Referencer:
Harry Potter og Halvblodsprinsen (kapitel 22).

Opdateret d. 22. marts 2016


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.