Bezoar


Indgredienser:

Ikke angivet


En Bezoar er en sten taget fra en geds mave, hvor den dannes. Bezoaren kan redde en fra de fleste forgiftelser forårsaget af eliksirer. Den virker f.eks. ikke på Basiliskens gift.
En Bezoar bliver typisk dannet af hår, plantefibre og det, der ikke kan nedbrydes i maven. Der former den en sten, som er Bezoaren.

Vi møder en Bezoar første gang på Harrys første år i den første eliksirtime, hvor Professor Snape beder Harry finde en Bezoar. Harry kan ikke svare på spørgsmålet.

Tre år senere, på Harrys fjerde år, glemmer han at tilføje en Bezoar i sin eliksir til hans eliksireksamen, fordi han tænker på at invitere Cho Chang ud til Juleballet.

På Harrys 6. år, forstår Harry ikke Golpalotts 3. lov. I hans eksemplar af Avanceret Eliksirbrygning, skriver Halvblodsprinsen ”Man skal bare proppe en Bezoar ned i halsen på den”. Derfor tager han en Bezoar frem som svar på Professor Schnobbevoms spørgsmål, gav han Bezoaren til ham.

Også på Harrys 6. år, den 1. marts, bliver Ron Weasley, på hans fødselsdag, forgiftet da han drak noget Rum, som Schnobbevom gav ham et glas af. Harry huskede at Bezoaren virkede mod de fleste gifte, og fandt Bezoaren, som han selvsamme år gav Professor Schnobbevom. Han puttede den i Rons mund, og reddede derved hans liv.

Opdateret d. 30. november 2013

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.