Belladonnaessens


Indgredienser:

Ikke angivet


Belladonnaessens er ikke just noget vi hører synderligt meget om i bøgerne. Dens udseende kan vi heller ikke vide os hundrede procent sikker på. Dog ved vi, at frøene fra en Belladonna er lilla, og dermed må Belladonnaessensen også være lilla.
Effekten af Belladonnaessens er heller ikke angivet nogle steder, og derfor vides det heller ikke, hvilken virkning denne har i eliksirer. Vi ved dog til gengæld, at den tidligere blev brugt i heksenes flyve salve. Ud over Belladonnaessensen kan Aconite bruges i denne salve.

Belladonnaessens er en standard del af Hogwarts-elevers eliksir sæt. Vi kan derfor antage, at Belladonnaessens er noget der bliver brugt relativ hyppigt i eliksirer.

Dette antages også baggrund af at Harry Potter på sit fjerde år, får sit eliksir sæt fyldt op af Molly Weasley, i Harry Potter og Flammernes Pokal, hvor hun blandt andet måtte genopfylde Belladonnaessens, da dette manglede.
I middelalderen blev Belladonna planten set som djævelens plante. Dette er højst sandsynlig grund til, at planten blandt nogle bliver kaldt Dødelig Natskygge.

Opdateret: 1. januar 2016

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.