Ældeeliksir


Indgredienser:

Ikke angivet


En avanceret, grønlig drik.

Ældedrik er en kraftfuld eliksir, der gør hvem end der indtager den ældre. Jo mere af eliksiren man drikker, jo ældre bliver man. Effekten fra denne eliksir er kun midlertidig.

Denne eliksir ses brugt i Harry Potter og Flammernes Pokal, hvor Fred og George Weasley sammen med Lee Jordan forsøger at melde sig til Turneringen i Magisk Trekamp ved hjælp af denne eliksir, mens de stadig var mindreårige.
Dumbledore havde placeret en Alderslinje omkring Flammernes Pokal at forhindre nogen under en alder af sytten fra nærmer sig pokalen. Hermione Granger advarede Fred og George om, at Alderslinjen ikke ville lade sig narre af en simpel ældeeliksir, da hun var overbevist om at Dumbledore nok skulle have tænkt på ældeeliksir i forvejen. Alligevel mente Fred, George og Lee dog, at eliksiren var nok til at snyde sig gennem Alderslinjen. De tog fejl og Fred og George blev skubbet kraftigt tilbage over linjen, mens begge voksede lange, hvide skæg. Lee nåede aldrig at krydse linjen, til hans held.

Her havde Fred og George kun indtaget en enkelt dråbe af eliksiren hver for kun at ældes med et par måneder. Dette indikere, at jo mere man drikker, jo ældre bliver man. Det viser også, at andre former for magi kan se igennem denne eliksir.

Opdateret d. 14. april 2014


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.