Sopoforus


Sopoforus er en yderst sjælden plante der siges at stamme fra Mars. Nu vokser den blandt andet også i drivhuset på Hogwarts, hvor Månekalvemøg dog er en vigtig gødning, for at få denne plante til at vokse særlig godt.

Sopoforus planten er en forholdsvis lille plante med en ranglet stilk, som vokser store blade på. Disse blade har et yderst veludviklede vævsystem, som blandt andet er med til at give plantens blade lidt rødlige skær. Ved bladende vokser bælger, hvori perlehvide bønner befinder sig. Bønnerne minder meget om en sammengroet misTelten.

Disse bønner benyttes i Den Levende Døds Drik, som den eneste kendte egenskab del af planten, man ved bliver benyttet. Disse perlehvide bønner har en yderst hård skal, hvilket gør dem meget svære at snitte, som der står beskrevet i ”Avancerede Eliksirer” af Libatius Borage. Når man forsøger at skære i disse, så hopper de rundt. Derfor anbefaler Halvblodsprinsen i sit eksemplar at man i stedet for at snitte dem, så skal man knuse dem med den flade side af sølvkniven, og udvinde saften på denne måde, som blot skal tilføjes i eliksiren.



Ordet ”Sopoforus” betyder ”bærer af dyb søvn”, hvilket passer godt til at den fungerer som en hovedingrediens i Den Levende Døds Drik. Man kan også drage paralleller til de indianske shamaner, der benyttede en bønne ved navn ”Sophora Secundiflora”. Disse bønner har nemlig selv en meget hård skal og de benyttes blandt andet i forskellige drikke, der skal få indtageren til at gå i en koma- og trancelignende tilstand, under forskellige ceremonier.



I Harry Potter og Halvblodsprinsen indgår Sopoforus bønnen som en hovedingrediens i Den Levende Døds Drik, som Horatio Schnobbevoms sjette årgang, skulle brygge. Grundet Halvblodsprinsens gamle bog fyldt med notater i, lykkedes det Harry at brygge denne eliksir perfekt, blandt andet ved at knuse bønnerne frem for at snitte dem. Til gengæld vinder han en lille flAske med Felix Felicis eliksir.



Referencer:

Harry Potter og Halvblodsprinsen kap. 9.





Opdateret d. 05. maj 2015


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.