Oregano


Oregano er en lægeblomst, der tilhører plantekategorien stauder. Den stammer fra Sydeuropa og Asien. Den bliver cirka 50 cetimeter høj, og har buskede blade, der er æggeformede og svagt behårede. På planten vokser blomster, der er lyslilla eller hvidlige. Der findes dog flere forskellige former for oregano, f.eks. græst oregano, dværgeoregano mm.
Oregano har en kraftig smag, og mugglere anvender den ofte i madretter.
Oregano vokser bedst i potter, og kan gros Både indendørs og udendørs. Hvis man vil gro oregano indedørs, skal det være i et køligt og lyst rum. Frisk oregano kan vokse og blomstre udenfor hele sommeren.
Oregano er oprindeligt græsk, og man regner med, at det betyder noget ligneden “Bjergets pryd” eller “Glæden ved bjergene”. Duften siges at være den græske kærlighedsgud, Afrodites duft, og symboliserer efter sigende lykke.
I gamle dage brugte mugglere oregano til beskyttelse mod hekse og djævle. Man bruger den ligeledes i forbindelse med grave og de døde. Planter man en oregano på en grav - og trives den - er den døde lykkelig. Mugglere tror ligeledes på, at man, hvis man indånder duften af denne blomst, vil bevare sit helbred, sine klare tanker og tilfredshed i hjertet.
Oregano er meget eftertragtede blandt sommerfugle, bier og generelt insekter.
Indenfor den magiske verden, bruges oregano når man skal tyde stjerner og planeter. Kentauerne brænder oregano af for at tyde bl.a. Merkurs bevægelser. De kigger på røgen og flammerne fra ilden. Planten hører under Merkur og vædderens tegn.
Derudover bruges oregano også som ingrediens i eliksirer.

Planten er ikke opfundet af J.K. Rowling.
Denne artikel er opdateret den 2. april 2015.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.