Malurt


Hurtige facts:

Navn: Malurt.
Latinske navn: Artemisia Absinthium.
Voksesteder: Øst- og Sydeuropa.
Farve: Grågrøn.
Duft: En stærk ram duft.
Størrelse: Op til 100 cm.
Symbol: Bitterhed.
Kendte eliksirer planten indgår i: Den Levende Døds Drik og Eufori.Malurt afstammer fra det latinske ”Absinthium”, som betyder ”bitter”, hvilket planten også associeres med. Derfor har den fået symbolet for bitterhed.

Malurt eller Artemisia Absinthium er en ganske normal mugglerplante med magiske egenskaber. Den lever på tørre klippesteder eller tætte bebyggelser i varme klimaer, i Øst- og Sydeuropa. Planten har en grågrøn farve og kan blive op til 100 centimeter høj. Alle overjordiske dele af denne plante, er forsynet med kirtler, som udstøder en utrolig stærk duft af ram. Siden oldtiden er planten blevet brugt til at skræmme møl og andre insekter væk. Malurt kan foruden i mugglerverdenen bruges til fremstilling af absint, som kendetegnes ved at være en alkoholisk drik. Derudover benytter de Malurts blade til blandt andet medicinske formål, herunder at fjerne lopper.

I den magiske verden, har man også benyttet denne plante siden oldtiden, som en standard eliksiringrediens. Blandt andet benyttes en infusion af Malurt i Den Levende Døds Drik. Det tolkes således at man benytter en infusion af Malurt for at dæmpe de andre ingrediensers effekter. Malurt findes også i Eliksiren Eufori. Man kan antages at den derudover findes i langt flere eliksirer, da det er en standard ingrediens.I Harry Potter og De Vises Sten, stiller Severus Snape som det allerførste spørgsmål Harry Potter, et spørgsmål hvor Malurt indgår. Om dette kan drages som en parallel til dens symbol for bitterhed vides dog ikke. Spørgsmålet lyder således: ”Hvad får jeg, hvis jeg blander Asfodelrod i en infusion af Malurt?”.

Referencer:

Harry Potter og De Vises Sten.

Opdateret d. 05. maj 2015


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.