Slagpoplen


Slagpoplen er et ældgammelt, meget værdigfuldt og voldeligt træ, som blev plantet på Hogwarts græsområde. Det blev planet i 1971, som er samme år, som Remus Lupus ankom til Hogwarts. Det blev anvendt til, at skjule indgangen til Det Hylende Hus. Lupus brugte træet en gang om måneden når han forvandlede sig til en Varulv. Mellem træets rødder er der et hemmeligt hul, som fører til Det Hylende Hus i Hogsmeade. Slagpoplen var så farlig, at den holdte andre fra at forsøge overhovedet, at komme hen til hullet.

Ingen har nogensinde fået at vide hvilket formål Slagpoplen havde. De vidste blot, at grenene ville angribe enhver, som nærmede sig.

I Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer kører Harry og Ron ved et uheld, den Flyvende Ford Angelia ind i træet, og bilen fik store skader, inden den kunne slå bakgearet til og slippe væk fra træets voldelige grene (HK 5).

I Harry Potter og Fangen fra Azkaban flyver Harrys Nimbus 2000 ind i træet, hvorefter det bliver slået i stumper og stykker.

I Harry Potter og Fangen fra Azkaban fortæller Lupus, at folk plejede at lege en leg, som gik ud på, at komme tæt nok på, til at kunne rør ved stammen. En dreng ved navn Davey Gudgeon havde nær mistet et øje, og legen blev derfor forbudt. Ingen kost ville have en chance mod Slagpoplen.

Der findes dog en måde, hvorpå man midlertidigt kan ”lamme” Slagpoplen. Der er en bestemt knast på stammen, som man kan trykke på ved hjælp af en lang pind, som får angrebene til brat at stoppe.


Opdateret d. 24. august 2011

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.