Giftig Tentacula


Farve: Mørkerød
Område: Over hele verden
Kendetegn: Bevægelige stængler
Den Giftige Tentacula er en mørkerød, stikkende plante med bevægelige stængler. Disse stængler prøver så vidt det er muligt at få fat i levende bytte. Den Giftige Tentacula udsender gift fra sine skud og dens pigge er dødbringende. Dens bid er også meget giftig og kan være dødelig.
Den farlige plante er en af de planter der undervises i på Hogwarts, i Botanik. Her har eleverne lov til at bande højlydt, hvis Tentaculaen prøver at kvæle dem under disse lektioner. Dog lærer de også at bruge Diffindo til at afskære dens stængler.
Udseende: Dens udseende er meget varieret fra tilpasning til tilpasning, men den mest sete er dog et kæmpe øje-lignende hoved med hugtænder. Derudover ses de ofte også med mange stængler.
Frøene fra en Giftig Tentacula hører under ’Ulovlige Handelsvarer - Klasse C’. De udstøder en svag raslende lyd, hvis de ligger helt stille.

I Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (Kapitel 6, side 95) hører vi første gang om denne plante. Det er dog blot en advarsel om at denne plante var i gang med at gro tænder.
I Harry Potter og Fønixordenen (Kapitel 9, side 189) køber Fred og George Weasley, frø fra en Giftig Tentacula, af Mundungos Fletcher. Disse skulle bruges til Skulkeslikposer.
I Harry Potter og Dødsregalierne (Kapitel 32, side 558), bruger Neville Longbottom og Pomona Spire flere Giftige Tentaculaer, i kampen på Hogwarts, som våben mod Dødsgardisterne.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.