Mimbulus mimbletonia


Denne plante minder mest af alt om en lille grå kaktus i en potte, men i stedet for pigge har den bylder. Planten har også for vane at pulsere let, hvilket kan få den til at minde om et indre organ. Ud over det er planten lille og lavstammet.
Bylderne er plantens særprægede forsvarsmekanisme, som den bruger til at forsvare sig med, men den har også andre egenskaber.
Så snart planten prikkes til med noget skarpt, vil den spyde en syrlig, stinkende og mørkegrøn væske ud fra alle sine bylder.
Væsken kaldes Stinksaft og bruges i eliksirer. Stinksaft er ikke giftigt og derfor sker der ikke noget særligt slemt, hvis det bliver sprøjtet ud af plantens bylder. Dog har Stinksaft en slem og rædselsfuld lugt af harsk gødning.

Planten er sjælden og stammer fra Assyrien. Den er så sjælden at det faktisk ikke er sikkert, at de har den stående i Hogwarts’ drivhuse.
Neville har fået sit eksemplar i fødselsdagsgave af sin grandonkel Algie. Neville vil forsøge at få planten til at spire, så han kan avle flere eksemplarer.

I Harry Potter og Fønixordenen møder vi første gang denne plante. Det er på Hogwartsekspressen inden det 5. skoleår og Neville har medbragt planten. Han viser den stolt frem, men alligevel ender det med at hele kupéen er dækket ind i Stinksaft.
Det samme skoleår er Mimbulus mimbletonia brugt som kodeord til Gryffindors opholdsstue.

Opdateret d. 1. marts 2014

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.