Stormhat (erantis)


Stormhat, Monkshood og Venusvogn er tre forskellige navne for samme plante. I mugglerverdenen hedder den ”Erantis”, og på engelsk kaldes den Aconitum/Aconite, Wolfsbane eller Monkshood. Der er over 250 typer af den, og dens plantefamilie hedder Ranunculaceae.

Planten er udbredt i hele Europa, Mellemøsten og Asien. De fleste typer erantisser vokser dog bedst i haver, men de vokser også vildt i eksempelvis skove. De gror godt i skyggen af træer og i frodig havejord. De fleste erantisser er gule eller lilla. De lilla erantisser er en lang stilk, hvor klokkelignende blomster gror overalt på stilken, mens de gule er mere ”traditionelle” blomster med seks små, gule blade for enden af en kort stilk.

Stormhat er meget brugt i eliksirer, for eksempel Stormhateliksiren, der får varulve til at beholde deres menneskesind, når de forvandles, og den er også meget udbredt til medicinsk brug i den asiatiske del af mugglerverdenen. Dog er de fleste typer erantis meget giftige. Derfor er den også brugt som den giftige ende af pile eller som ingrediens i dødelige gifte.

Vi hører om Stormhat i Harry Potter og De Vises Sten, i den allerførste lektion, hvor professor Severus Snape stiller ham spørgsmålet ”Hvad er forskellen mellem Stormhat og Venusvogn”, som et af de allerførste spørgsmål. Harry kunne ikke svare at dette var den samme plante, men Hermione Granger forsøgte forgæves (HP1).


Referencer:
Harry Potter og De Vises Sten (kapitel 1).

Opdateret d. 11. juni 2015


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.