Mandrak


En mandrake (eller mandragora) er en plante, der har en grønlig/violet kulør. Roden har form, som en lille baby indsmurt i mudder. Den har kroppen af en baby, med små næver, små fødder og en lille buttet mave. Planten vokser ud af dens hoved, hvor også små stænger kan slå ud. En mandrakes skrig er dødeligt, selvom baby-mandraker kun, kan efterlade dig bevidstløs i mange timer, mens en voksen mandrake kan dræbe blot ved sit skrig. Derfor er det vigtigt, at påføre sig øre- varmer, propper eller lignende, der kan blokere lyden, hvis der arbejdes med mandraker.

Desuden hader mandraker, at blive trukket op af jorden. Derfra kommer deres skrig, som en forsvarsmekanisme – Men det umulige er, at mandraken ikke har lyst til, at komme ned i jorden igen, når den først er blevet trukket op. Det kan være en hel krig, at få dem i jorden igen, da de ligesom en baby kan forsvare sig selv med dens fødder og næver. Mandraker skal også kunne begraves rigtig godt, så det kun er bladende på mandrakens hoved, der er synlige. Samtidig med, at de er modvillige Både fysisk og mentalt forhindre dig i, at fortsætte omplatning, skal de også gødes. Ved bedste resultat benyttes der dragekompost, da det er fælles for de fleste magiske planter, at spire bedst i dragegødning.

Mandraker er en meget benyttet plante i magikerverdenen. En fuldvoksen mandrake kan, hvis brygget rigtig, ophæve enhver forvandlingsbesværgelser.

I Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer er det første gang, vi hører om mandraker. Botanik-timen med Professor Spire forløber sig med omplantning af mandraker. De bliver bedt om, at påføre sig ørevarmer selv for de værende stiklinger, af sikkerheds årsager.


Opdateret d. 31. august 2011

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.